Romania, lovita de inundatii! COD PORTOCALIU pe Dunare, incepand de sambata

Romania, lovita de inundatii! COD PORTOCALIU pe Dunare, incepand de sambata

Hidrologii au emis o avertizare cod portocaliu pe Dunare, intre Portile de Fier si Zimnicea, valabila de sambata, de la ora 6.00, iar pe bratele fluviului, in judetele Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Galati, Constanta si Tulcea a fost mentinut codul galben.

Codul portocaliu de inundatii care se instituie de sambata dimineata pana in 12 aprilie, intre Sucursala Hidrocentrale (SHEN) Portile de Fier si Zimnicea, va afecta judetele Mehedinti, Dolj, Olt si Teleorman, potrivit avertizarii emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA).

Codul galben este valabil de vineri, ora 15.00 si pana in 12 aprilie, la ora 18.00, pe tot sectorul romanesc al Dunarii, in aval de SHEN Portile de Fier (sector indiguit aval Gruia) si pe bratele Dunarii, in judetele Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Galati, Constanta si Tulcea.

Hidrologii au atentionat ca in perioada avertizarii vor fi inregistrate cresteri de debite si niveluri, fiind posibile depasiri ale cotelor de aparare.

Daniela Radulescu, director la Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, declara ca debitul Dunarii a atins joi 10.200 metri cubi pe secunda, dar ca este posibil sa creasca, fiind de asteptat ca Dunarea sa atinga la intrarea in tara un debit de 12.000 de metri cubi pe secunda. Valoarea medie multianuala a lunii aprilie este de 7.900 metri cubi pe secunda.

Sursa: Mediafax.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate