România la un pas de LOCKDOWN?! Raed Arafat a dezvăluit la ce trebuie să ne așteptăm în perioada următoare

,
România la un pas de lockdown?!
Raed Arafat a spus totul [Sursa foto: Facebook]

Situația epidemiologică din România nu este tocmai bună, numărul infectărilor cu coronavirus este în continuă creștere. Astfel, s-ar putea lua în calcul un lockdown în perioada următoare. Raed Arafat a explicat la ce trebuie să ne așteptăm.


In articol:

Șeful DSU a venit cu noi precizări în ceea ce privește situația epidemiologică în acest moment în România, și dacă se pune problema instituirii carantinei în perioada următoare.

România la un pas de lockdown?! Raed Arafat a făcut noi precizări

Șeful DSU, Raed Arafat, a făcut noi precizări legate de situația epidemiologică din România, acesta a precizat că nu se ia în calcul un lockdown în acest moment. Astfel, el a declarat că așteaptă să vadă cum va evolua situația pentru a putea lua o decizie, însă, îi asigură pe români că nu vor fi luate măsuri dure așa cum au fost luate în alte state.

România la un pas de lockdown?!
Arafat despre situatia epidemiologic din Romania[Sursa foto: Facebook]

”Clar, (luăm decizii – n.r.) evitând închiderea economiei și închiderea școlilor și încercând să mergem mai mult pe soluții țintite local, zonal, pe anumite activități poate să limităm accesul parțial, dar nu total, pentru a proteja și personalul care lucrează și pentru a evita răspândirea. Este o răspândire care se face foarte ușor a variantei Delta”, a declarat şeful DSU.

Citeste si: STARE DE ALERTĂ! Situația este pe cale să scape de sub control într-un oraș mare al României! Pericol pentru sănătate!

Raed Arafat exclude un lockdown în acest moment: ”Nu mă aştept la măsuri dure cum au fost luate în alte state” 

Arafat îi aigură pe români că exclude implementarea unui lockdown în acest moment, nu aceasta este intenția autorităților. Astfel se caută cele mai bune soluții pentru perioada critcă care ar putea urma.

România la un pas de lockdown?!
Este exclus lockdown-ul in acest moment[Sursa foto: Facebook]

”Nu asta e intenția și nu cred.

Totuși, avem și câteva milioane de persoane vaccinate. Asta va avea un efect să scadă impactul pe sistemul sanitar sau să limiteze impactul. Nu mă aștept la un lockdown sau la măsuri dure cum au fost luate în alte state pe parcursul valurilor trecute”, a mai spus șeful DSU.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că se remarcă o creștere cu peste 200% a cazurilor de îmbolnăvire în rândul persoanelor sub 40 de ani. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 500 de cazuri, iar la ATI sunt ocupate 190 de locuri.

Citeste si: CNSU a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Încă trei state au intrat în zona roșie

 

Citește-ne pe

Citește și:

Primele imagini cu muniţia românească  primită de soldaţii ucraineni VIDEO

Capitala Australiei intră în carantină pentru prima dată de la izbucnirea pandemiei. A fost descoperit un singur caz de Covid

Afaceriștii din Iași sunt spaima ANAF: Lucian Heiuș face topul județelor în funcție de creanțele fiscale

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

STARE DE ALERTĂ! Situația este pe cale să scape de sub control într-un oraș mare al României! Pericol pentru sănătate!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies