Lovitură pentru românii care merg în Grecia! Se impune carantina în cele mai populate zone din țară

,
Lovitură pentru românii care merg în Grecia! Se impune carantina în cele mai populate zone de vacanță din țară
Restrictii dure in Grecia[Sursa foto: PixaBay]

Grecia a decis să impună carantina de noapte în cele mai populate zone de către turiști. Statul elen a luat această decizie după ce numărul inefctărilor cu coronavirus a crescut.


In articol:

Grecia impune carantina de noapte în regiunile cele mai populate de turiști. Numărul infectărilor a crescut dramatic pe teritoriul țării.

Carantină de noapte în cele mai populate destinații turisitice din Grecia

Grecia va impune carantina de noapte, începând de vineri, în câteva dintre regiunile cele mai frecventate de turiști. Mai exact, Zakynthos și orașul Chania din Creta vor intra în carantină. Măsurile au fost stabilite pentru a reduce răspândirea infecției cu virusul Covid-19.

Lovitură pentru românii care merg în Grecia! Se impune carantina în cele mai populate zone de vacanță din țară
Grecia impune carantina de noapte[Sursa foto: PixaBay]

Conform secretariatului General pentru Protecția Civilă, circulația între cele două regiuni va fi interzisă între orele 01:00 și 06:00, excepție fac situațiile de urgență medicală și cele legate de serviciu.

Pe cele două insule muzica va fi complet interzisă pe timpul nopții în baruri, restaurante și cafenele, pentru a preveni supraaglomerarea.

De asemenea, sunt interzise petrecerile și adunările la care participă mai mult de 20 de persoane. Dacă restricțiile vor fi încălcate amenzile vor varia între 50.000 de euro și 200.000 de euro.

Pe teritoriul statului elen circulația pe timp de noapte a fost instituită o jumătate de an, până pe 28 iunie, excepție a făcut insula Mykonos, unde din cauza înrăutățirii situației epidemiologce a fost aplicată între 17 și 26 iulie.

Aceasta decizie de a implementa astfel de restricții în mijlocul sezonului estival, când turismul este în floare, a venit la recomandarea experților în sănătate, după ce ambele regiuni au fost încadrate în categoria de risc 4, adică în zona roșie.

Lovitură pentru românii care merg în Grecia! Se impune carantina în cele mai populate zone de vacanță din țară
Amenzile sunt usturătoare[Sursa foto: PixaBay]

Cifrele oficiale arată că numărul cazurilor de coronavirus a crescut cu 69% în Zakynthos și 54% în Chania în ultima săptămână.

Grecia a înregistrat miercuri 2.856

de noi cazuri de COVID-19 şi 16 decese provocate de infecția cu virusul. În proporție de 57% din populația aceste țări a fost vaccinată cel puțin cu o doză și 52% cu schema completă.

Citeste si: Lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic. Grecia rămâne în zona galbenă, în timp ce Maldive iese din zona roșie

Grecia a intrat în zona roșie

Grecia, cea mai râvnită destinație de vacanță din lume se află în zona roșie, după cu arată lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic emisă de CNSU.

”Decizia ca lista să intre în vigoare la această dată a fost luată pentru a nu afecta cetăţenii români care se întorc în ţară în acest sfârşit de săptămână”, au mai precizat autorităţile.

Citeste si: CNSU a publicat noua listă a țărilor cu risc epidemiologic. Franța și Islanda intră în zona roșie, în timp ce Turcia și Muntenegru trec în zona galbenă

 

Citește-ne pe

Citește și:

CNSU a publicat noua listă a țărilor cu risc epidemiologic. Franța și Islanda intră în zona roșie, în timp ce Turcia și Muntenegru trec în zona galbenă

Pamela Anderson are ghinion în dragoste: Vedeta Playboy divorțează de al cincilea soț, după numai un an de căsnicie

Armata Romana cauta voluntari care la nevoie pot fi trimisi la razboi. Ce salarii ofera si care sunt criteriile de recrutare

ANUNȚUL care afectează milioane de români! Toate persoanele care vor să-și ia concediu medical trebuie să țină cont de asta. Intră în vigoare de la 1 august

Lovitură puternică pentru românii care optează pentru Grecia ca destinație de vacanță. Mai multe insule ar putea fi închise din cauza îmbolnăvirilor cu varianta Delta

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies