ANUNȚUL care afectează milioane de români! Toate persoanele care vor să-și ia concediu medical trebuie să țină cont de asta. Intră în vigoare de la 1 august

,
Concediu medical de la 1 august
Toate persoanele care vor să-și ia concediu medical trebuie să țină cont de asta

Vești mai puțin bune pentru românii care au nevoie de concediu medical, începând cu 1 august vor avea loc o serie de schimbări de ordin legislativ. Toată lumea trebuie să știe asta.


In articol:

Veștile nu sunt prea bune pentru românii care vor să-și ia concediu medical, începând cu data de 1 august se vor produce o serie de schimbări la nivel legislativ. Astfel, medicii vor acorda concediu medical persoanelor incapabile să desfășoare acțiuni în câmplul muncii, respectând

două etape.

Etapele de acordare a concediului medical pentru cetățenii români 

În prima etapă, concediul medical poate dura trei zile. După aceste zile medicul va decide dacă va acorda în continuare concediu medical pacientului, însă, în funcție de cum va răspunde pacientul la tratamentul prescris și de rezultatul analizelor pe care i le-a recomandat.

Concediu medical de la 1 august
Se schimba legea de acordare a concediului medical[Sursa foto: PixaBay]

De la 1 august, intra în vigoare obligația medicilor să facă planuri de recuperare pentru majoritatea pacienților cărora le eliberează concediu medical pentru imposibilitatea temporară de desfășurare a activităților în câmpul muncii.

Medicii vor fi obligați să întocmească planuri de urmărire a evoluției bolii pacienților cărora le acordă concediu medical pentru incapacitatea temporară de muncă, potrivit OUG 74/2021, oficializată prin publicarea în Monitorul Oficial la 30 iunie.

Citeste si: Ce trebuie sa stie romanii care isi doresc sa isi petreaca vacanta in Grecia in aceasta vara!

Ce va cuprinde planul de urmărire a bolii pacienților

Planul de urmărire a bolii pacienților va cuprinde cel puțin indicațiile terapeutice și igeno-dietetice pe care pacientul care a primit concediu medical trebuie să le respecte, potrivit OUG 74 din 2021.

De asemenea, medicii de familie și medicii de specialitate din ambulatoriu care eliberează pacientului concediu medical după ce a constatat că este incapabil să desfășoare acțiuni în câmplu muncii, au obligația de a întocmi un plan de urmărire a bolii, pe care pacientul este obligat să-l respecte.

Concediu medical de la 1 august
Romanii care au nevoie de concediu medical trebuie sa stie asta[Sursa foto: PixaBay]

Concediu de odihnă 2021: ce trebuie să facă românii pentru a nu-și pierde zilele de vacanță

Dacă până acum românii erau obișnuiți să-și facă cerere de concediu cu două zile înainte de a pleca în vacanță, ei bine, trebuie să știți că acest lucru nu mai este posibil.

Conform legislației în vigoare fin România, angajatorii trebuie să stabilească programările pentru concediile de odihnă ale salariaților pe 2021.

Salariații și angajatorii trebuie să stabilească de comun acord perioada de concedii de odihnă pentru anul viitor.

Citeste si: Veste proastă pentru românii care își petrec vacanța pe litoralul românesc. Amenzi usturătoare pentru cei care nu respectă această regulă

 

Citește-ne pe

Citește și:

Imagini EXCLUSIVE! Iubita lui Daniel Pavel, topless la malul marii! Cum s-a pozat Marina, partenera de viata a prezentatorului Survivor Romania 2021

Sorana Cîrstea se califică în Turul II la Australian Open după victoria împotriva favoritei Numărul 20, Petra Kvitova

Ce s-a ales de fiica Adrianei Iliescu. Eliza a împlinit 17 ani! Este o adevărată domnișoară

RESTRICȚII Bulgaria vară 2021. Lovitură pentru cei care și-au programat concediul în Bulgaria. Ce trebuie să știe românii?

Veste proastă pentru românii care își petrec vacanța pe litoralul românesc. Amenzi usturătoare pentru cei care nu respectă această regulă

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies