REZULTATE Evaluarea Națională 2022. Elevii claselor a 8-a au aflat primele rezultate la Evaluare Națională 2022

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 23 iun 2022, 10:52

Rezultate Evaluare Națională 2022. Probele scrise de la Evaluarea Națională 2022 s-au încheiat pe data de 17 iunie 2022, iar acum, absolvenții de clasa a VIII-a așteaptă să afle primele rezultate la Evaluare Națională 2022. Când vor fi afișate notele pe EDU.RO?

Absolvenții de clasa a VIII-a au trecut prin emoții mari, având în vedere că Evaluarea Națională 2022 este primul examen important din viața lor și de care depinde, în mare măsură, admiterea la liceu în 2022. EDU.RO urmează să publice primele rezultate la Evaluare Națională 2022, iar acestea vor fi prezentate în timp real și pe kanald.ro.

Rezultatele la Evaluarea Națională 2022 pot fi verificate AICI. 

Note Evaluare Națională 2022. Când vor fi afișate primele rezultate la Evaluare Națională

Elevii de clasa a VIII-a care au susținut probele Evaluării Naționale 2022 așteaptă cu nerăbdare să afle primele rezultate la Evaluarea Națională. Deși și-au putut aproxima nota, având în vedere că Ministerul Educației a afișat baremul de corectare atât la Limba și literatura română, cât și la Matematică, absolvenții de gimnaziu așteaptă afișarea notelor oficiale.

Citeste si: Cum se calculează media pentru admiterea la liceu 2022. Iată cât de mult contează notele de la Evaluarea Națională 2022

Conform calendarului anunțat de reprezentanții Ministerului Educației, primele note la Evaluarea Națională 2022 vor fi afișate pe data de 23 iunie 2022. Acestea sunt primele rezultate la Evaluarea Națională 2022 și vor fi făcute publice până la ora 14:00, atât pe site-ul evaluare.edu.ro, cât și în unitățile de învățământ.

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta

Rezultate Evaluare Națională 2022. Ce trebuie să facă elevii care nu sunt mulțumiți de primele note obținute la Evaluarea Națională 2022

În situația în care elevii nu sunt mulțumiți de notele pe care le-au obținut la Limba și literatura română, Matematică sau Limba și literatura maternă, aceștia au posibilitatea de a contesta notele. Pot face acest lucru prin depunerea unei cereri fie online, fie la sediul instituției de învățământ. Cererea trebuie semnată atât de elevi, cât și de părinții sau reprezentanții lor legali, iar prin intermediul acesteia, elevii iau la cunoștință că notele se pot modifica atât prin creștere, cât și prin descreștere.

Contestațiile se depun pe 23 iunie 2022, între orele 16:00 și 19:00, dar și pe 24 iunie 2022, între orele 08:00 și 12:00. 

Ce se întâmplă dacă un elev primește o notă mai mică decât cea inițială după contestație

Elevii care vor să conteste notele obținute la Evaluarea Națională 2022 trebuie să știe că nota finală va fi cea acordată după contestație. Practic, dacă nota este mai mică decât cea inițială, aceasta va fi cea luată în considerare ulterior. 

Citeste si: Evaluare Națională 2022. Cele mai amuzante perle pe care le-au scris elevii pe foile de examen la Română

În situația în care există o diferență mai mare de un punct între prima corectare a lucrării și a doua, atunci lucrarea va fi recorectată de alți doi profesori, iar nota acordată de ei va fi cea finală.

Când vor fi afișate notele finale la Evaluarea Națională 2022

Notele finale la Evaluare Națională 2022 sunt cele afișate după rezolvarea contestațiilor, în cazul acelor elevi care decid să ceară recorectarea lucrărilor. Astfel, în perioada 24 iunie—29 iunie 2022 va avea loc soluționarea contestațiilor, urmând ca pe 30 iunie 2022 să aibă loc afișarea rezultatelor finale.

Cum influențează rezultatele de la Evaluare Națională 2022 media de admitere la liceu în 2022

Elevii de clasa a VIII-a care își doresc să ocupe un loc la liceele de top din București, dar și din țară știu că este nevoie să obțină note cât mai mari la Evaluarea Națională 2022. Media de admitere la liceu în 2022 se calculează luând în calcul notele de la Evaluare Națională 2022, dar și media anilor de gimnaziu V-VIII. Mai exact, media notelor obținute de elevi la Limba și literatura română și Matematică la Evaluarea Națională 2022 contează în proporție de 80%, iar media generală a anilor de studiu V-VIII contează 20%.

Diplomații G7 spun Rusiei să pună capăt imediat războiului din Ucraina

Media de admitere la liceu se calculează după formula MA= 0,2 × ABS+ 0,8 × EN.    

Având în vedere că rezultatele de la Evaluare Națională 2022 reprezintă 80% din media de admitere la liceu 2022, elevii de clasa a VIII-a se luptă pentru a obține note cât mai mari la cele două probe scrise de examen. 

Sursă: edu.ro

 


Singuri pe marginea prăpastiei otrăvite! Localnicii satului blestemat din Munții Apuseni au fost obligați să își lase în urmă casele și să se mute tot mai sus! Iată povestea tulburătoare a soților Dumitraș!

Echipa emisiunii Asta-i România a ajuns în Munții Apuseni, în locul în care odată se afla satul Geamăna, care a fost înghit de apa otrăvită, provenită de la cariera de cupru.

Cookies