Elevii vor intra în vacanță în funcție de județ. De când se va aplica această decizie

,
sorin-cîmpeanu-vacanță-februarie

Elevii vor intra în vacanță în funcție de județ. De când se va aplica această decizie

[Sursa foto: Facebook]

Elevii vor avea parte de multe schimbări în ceea ce privește anul școlar 2022-2023. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a venit cu noi idei care nu sunt văzute cu ochi buni nici de către unii elevi, nici de profesori și nici de părinți.


In articol:

Luna aprilie a adus schimbări mari în ceea ce privește sectorul educațional din România. Nu vor mai exista semestre, acestea fiind înlocuite cu cinci module de învățare, iar vacanța din februarie, care este de doar o săptămână, este decisă de fiecare județ în parte, iar acestea nu sunt singurele modificări.

Conform ministrului Educației, majoritatea inspectoratelor școlare a decis ca vacanța să fie luată în ultima săptămână a lunii, iar prima săptămână a lunii februarie nu poate fi luată în calcul.

Citeste si: Calendar BACALAUREAT 2022. Care este programul probelor și cum arată modelele de subiecte

Care este situația vacanțelor la nivel național

Suceava și București au decis ca vacanța să fie luată în a doua săptămână a lunii, mai exact între 6 și 12 februarie. În continuare, Argeș, Cluj, Bistrița-Năsăud, Bihor, Călărași, Dâmbovița, Hunedoara, Gorj, Prahova și Teleorman vor avea vacanță în a treia săptămână, între 13 și 19 februarie.

Nu în ultimul rând, ultima săptămână a fost aleasă de către celelalte județe, adică săptămâna 20-26 februarie, conform Avocatnet.ro.

Această decizie a vacanței din februarie a fost luată, deoarece rețeaua rutieră și locațiile turistice ar fi avut parte de mult prea multă presiune și, de asemenea, pentru ca elevii să se poată bucura de sporturile de iarnă, fără ca locurile de cazare să mai fie suprasolicitate în aceeași perioadă.

sorin-cîmpeanu-vacanță-februarie

Elevii vor intra în vacanță în funcție de județ. De când se va aplica această decizie

[Sursa foto: Istock]

Citeste si: Când se încheie anul școlar 2021-2022. Iată când începe vacanța de vară 2022

Sorin Cîmpeanu susține că toate deciziile au fost luate pentru binele elevilor

„Tot ceea ce facem facem în interesul elevului. Facem cu scopul ca elevii să dobândească în şcoală acele competenţe de care au nevoie. Mă refer la competenţe de literaţie, la competenţe digitale, la competenţe de multilingvism, competenţe în matematică şi în ştiinţe, competenţe civice, competenţe antreprenoriale.

Este setul de opt competenţe la care se adaugă şi alte competenţe, precum competenţe de mediu, spre exemplu. În momentul de faţă, în şcoala românească, se aleargă mult prea mult după note, după note care înseamnă din ce în ce mai puţin. Deci, pe această parte de evaluare, schimbările au acest scop”, a spus Cîmpeanu, conform Digi24.ro.

„Schimbarea ar putea să fie că mutăm accentul de pe notele acordate într-un sistem numeric de la 1 la 10 pe competenţele pe care copiii trebuie să le dobândească în şcoală. Notele nu dispar, dar ele au fost supralicitate, le-am dat mult prea multă importanță. Notele evaluează cunoștințele, notele evaluează foarte ușor capacitatea de a memora.

Vom trece școala pe competențe care presupun, în egală măsură, conținut și cunoștințe, dar și abilități. În acest fel, facem şcoala şi mai prietenoasă pentru elevi, pentru că ne dorim ca elevii să fie atraşi de şcoală şi să nu fie aceia care resping şcoala şi consideră mersul la şcoală o corvoadă. Notele vor fi mai relevante şi vor reflecta mult mai fidel competenţele pe care le-a dobândit fiecare elev”, a mai adăugat acesta.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Program Evaluare Națională 2022. Când susțin elevii Evaluarea Națională anul acesta

Anamaria Prodan vorbește despre ce nu se vede în imaginile în care e bătută de Reghecampf. Ce s-a întâmplat la Poliție: 'A căzut peste masă...'

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Este oficial: Fără teze obligatorii și fără medii semestriale pentru elevi începând cu anul școlar 2022-2023! Noi schimbări în Educație au fost anunțate de ministrul Sorin Cîmpeanu

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies