Rețeta de turtă dulce pentru Crăciun 2022

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 23 dec 2022, 12:41

Rețeta de turtă dulce pentru Crăciun 2022

Sursa: PixaBay

Turta dulce este un desert ușor de realizat și reprezentativ pentru sărbătorile de iarnă, iar aceasta este rețeta de turtă dulce pentru Crăciun 2022.

Figurinele de turtă dulce pot fi folosite pentru a decora bradul, pe lângă faptul că pot fi servite lângă un pahar de lapte cald, iar aceasta este rețeta ușor de făcut de turtă dulce 2022.

Citește și: Poveste desertului care a devenit simbol al Crăciunului. Cea mai bună rețetă de turtă dulce

Rețeta de turtă dulce pentru Crăciun

Turta dulce este un desert specific pentru sărbătorile de iarnă, cei de toate vârstele fiind nerăbdători să guste aceste dulciuri în perioada Crăciunului.

Ingrediente:

  • 150 de grame de unt cu 82% grăsime
  • 150 de grame de zahăr brun pentru a îi oferi culoarea specifică, maronie
  • 200 de grame de miere de albine
  • 1 ou întreg
  • o jumătate de linguriță de sare
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 450 de grame de făină
  • 1 lingură extract de vanilie sau 1 plic de zahăr vanilat
  • 1 linguriță scorțișoară pudră
  • 1 linguriță ghimbir pudră
  • O jumătate de linguriță de ienibahar pudră
  • Un vârf de linguriță nucșoară pudră
  • 8 cuișoare
  • 2 păstăi de cardamom

Citește și: Prăjitură moldovenească cu tradiție pentru Ajunul Crăciunului: Scutecele lui Iisus

Ingrediente pentru glazură:

  • 1 albuș
  • 120 de grame de zahăr pudră
  • 1 lingură de zeamă de lămâie

Mod de preparare:

Cardamomul și cuișoarele se pisează foarte bine, după care se adaugă cele 450 de grame de făină, iar pe lângă acestea se vor adăuga și restul ingredientelor uscate: scorțișoara, ghimbirul, ienibaharul, sarea și bicarbonatul de sodiu.

După ce toate ingredientele uscate sunt adăugate, acestea se amestecă foarte bine, după care putem trece la următorul pas.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Desert Vegan: Frigănele Dulci cu Lapte de Migdale

Mierea de albine se pune într-un castron mare, în care se vor amesteca toate ingredientele pentru aluat. Peste miere se pune untul moale și zahărul, după care se amestecă totul foarte bine, de preferat cu un mixer. După ce cele trei ingrediente sunt omogenizate se poate începe adăugarea oului și a esenței de vanilie sau a zahărului vanilat, după care se continuă amestecarea.

Peste amestecul realizat anterior se adaugă mix-ul ingredientelor uscate, de preferat în trei tranșe. Pentru început totul se va amesteca cu o lingură de lemn sau o spatulă, după care ultima parte din amestecul uscat se va amesteca cu ajutorul mâinilor. Frământarea aceasta nu trebuie să dureze mult, doar 2-3 minute, până ce amestecul este bine omogenizat.

În acest moment ne pregătim blatul de lucru, peste care presărăm puțină făină.

Aluatul se va întinde și împărți în două părți egale, ce vor fi învelite în folie alimentară pentru a se da la frigider pentru 8 ore.

După cele 8 ore de așteptare, aluatul se scoate din frigider și se lasă timp de 30 la temperatura bucătăriei, iar cuptorul îl putem aprinde și seta la 175 de grade. Blatul de lucru se presară cu făină, la fel și sucitorul și începem să întindem aluatul. Pentru acest pas puteți folosi diferite forme specifice Crăciunului pentru a decupa aluatul sau cu ajutorul unui pahar, puteți face forme circulare. Acestea se așează în tavă, la o distanță de 2 centimetri pentru a avea loc de creștere și se țin la cuptor până în momentul în care marginile se colorează ușor.

Tura dulce va fi firavă imediat după coacere așa că le vom lăsa în tavă să se răcească. În acest timp putem să ne ocupăm de glazură, trebuie să batem foarte bine albușul oului, până se formează o spumă, după care se adaugă zahărul pudră, treptat. Când acestea sunt omogenizate se adaugă și zeama de lămâie și se amestecă foarte bine.

Acum tot ce mai trebuie să faceți este să decorați după propria imaginație micile delicatese de turtă dulce.

Citește și: Rețeta celor mai pufoși cozonaci de Crăciun 2022. Secretul aluatului perfect

Sursa: lauralaurentiu.ro

 

Taguri:

Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!