Cum se prepară cea mai bună turtă de mălai

,

Turta de mălai se face repede și este un preparat care ne aduce aminte de copilărie. Nu degeaba este denumită și pâinea bunicilor.


In articol:

Pe vremuri, bunicii noștri știau să gătească ceva delicios din orice ingredient pe care îl aveau la dispoziție. Așa s-a inventat și turta de mălai. Pentru că nu aveau de unde să cumpere pâine, bătrânii au descoperit această rețetă delicioasă din mălai, care se servea cu orice tip de mâncare. 

Turta de mălai, nelipsită de pe masa bunicilor

Dacă vreți să vă aduceți aminte de copilărie, cel mai ușor mod de a face asta este să gătiți ceva bun, din colecția de rețete ale bunicilor. 

Un astfel de preparat este și turta de mălai. Ați uitat de ea, nu-i așa? Pe vremuri, aceasta se făcea la cuptorul de cărămidă și era servită alături de orice fel de mâncare. 

Rețeta nu este una deloc grea, dar rezultatul final o să-i încânte, cu siguranță, pe toți cei dragi. Turta de mălai poate fi preparată și pe post de desert. Trebuie doar să adăugați zahăr în compoziție. 

Ingrediente:

  • 250 g de făină albă
  • 750 g de mălai 
  • 2 l de apă
  • două lingurițe de sare
  • un ou

Cum se prepară turta de mălai

Într-o oală, puneți apă la fiert, împreună cu două lingurițe de sare. Înainte de a da în clocot, o dați la o parte de pe foc. Din apa fierbinte turnați, puțin câte puțin, peste mălai și amestecați foarte bine, cu un tel, ca să nu aveți cocoloașe. 

Trebuie să obțineți un păsat moale, care curge. Apoi, adăugați păsatul peste făina albă și amestecați. Dacă vreți să faceți turtă de mălai dulce, acum este momentul să adăugați zahărul. 

Dacă nu, treceți la pasul următor. Puneți aluatul obținut într-o tavă termorezistentă, pe care ați uns-o înainte cu unt și ați tapetat-o cu făină sau cu mălai. 

Așezați aluatul cu mâinile umezite, pentru a acoperi bine crăpăturile care se vor forma în el. 

De asemenea, puteți să faceți mai multe turtițe mai mici și le puneți într-o tavă, tapetată, de asemenea, cu unt și cu făină sau cu mălai.

Turta de mălai se unge pe deasupra cu un ou bătut, ca să prindă o crustă. 

Băgați tava în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ o oră. După ce este gata, o puteți servi așa fierbinte, cu diferite mâncăruri de legume sau chiar cu sarmale. 

De asemenea, turta de mălai se poate consuma și alături de lapte fierbinte. 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Anunț important pentru elevi! Când va începe noul an școlar?

SEMNAL puternic de la GUVERN! Raluca Turcan rupe tăcerea: Ce se întâmplă cu salariile

Clasament Survivor România 2021, cu cele 4 noi concurente incluse. Cine a ajuns pe locul 1 și pe ce poziție a coborât Jador

Kerem din serialul "La rascruce", unul dintre cei mai atragatori actori ai momentului in Turcia! Iata cu cine s-a casatorit in secret chipesul Alperen Duymaz!

Elif din serialul "Hercai", o femeie rebela si seducatoare, dincolo de rolul sfioasei tinere pe care il interpreteaza! Imagini inedite cu celebra Duygu Yetis!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies