Restrictii 1 august: lista completa a masurilor. Ce va fi interzis de la 1 august in Romania

,
Raed Arafat si Marcel Vela
Raed Arafat si Marcel Vela

Restrictii 1 august - document oficial: ce nu mai avem voie sa facem incepand de la 1 august.


In articol:

Restrictii 1 august: Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a aprobat in cadrul unei sedinte o serie de noi masuri care vor fi luate in Romania incepand cu data de 1 august. Noile restrictii vin ca urmare a cresterii sustinute a numarului de cazuri de coronavirus in Romania: de 9 zile consecutiv s-au inregistrat mai mult de 1.000 de noi cazuri pe zi.

Documentul aprobat de Comitetul National pentru Situatii de Urgenta vine dupa ce premierul Ludovic Orban a vorbit despre restrictii 1 august ieri, in cadrul unei conferinte de presa.

Restrictii 1 august: masurile pregatite de autoritati

Premierul Ludovic Orban
Premierul Ludovic Orban

Masurile din setul de restrictii 1 august vizeaza in special spatiile, locurile si activitatile unde exista un grad ridicat de transmitere comunitara a virusului. Astfel, spre exemplu, purtarea mastilor va fi obligatorie in spatiile deschise la nivelul intregii tari. Aceste spatii vor fi stabilite cu exactitate in perioada imediat urmatoare de autoritatile locale insa, potrivit premierului Ludovic Orban, ar putea fi vorba despre statiile de autobuz, targurile, pietele, garile, autogarile, strandurile si piscinele. Obligativitatea purtarii mastilor in spatii deschise se aplica deja in 3 judete din Romania.

Restrictii 1 august: o alta masura aprobata de Comitetul National pentru Situatii de Urgenta prevede inchiderea teraselor si interzicerea comercializarii produselor alimentare si a bauturilor alcoolice si nealcoolice in intervalul orar 23:00 - 06:00. De asemenea, dansurile vor fi interzise complet la terase, numarul de clienti care vor fi prezenti simultan la o terasa va fi limitat iar interactiunea fizica va fi redusa la minimum.

Restrictii 1 august: masuri si pentru plajele din Romania

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat
Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat

O alta restrictie care va fi impusa de autoritati incepand cu data de 1 august va fi inchiderea salilor de jocuri de noroc in intervalul orar 23:00 - 06:00.

De asemenea masurile de restrictii 1 august vizeaza si plajele din Romania, locuri care au fost extrem de aglomerate in ultimele weekend-uri si in care nu s-a respectat distantarea sociala. Astfel, pe toate plajele din Romania turistii vor fi obligati sa pastreze o distanta de minimum doi metri unul fata de celalalt. Masura nu se va aplica pentru soti si copii insotiti de adulti din aceeasi familie, precum parinti sau bunici.

Autoritatile precizeaza ca nerespectarea masurilor de restrictii 1 august va fi sanctionata contraventional. Spre exemplu, nepurtarea mastii in spatiile publice va fi sanctionata cu amenda de la 500 la 2.500 de lei.

Restrictii 1 august: cine nu este amendat daca nu poarta masca

Ordinul nr. 874/81/2020 prevede si exceptii pentru anumite persoane de la regula purtarii mastii obligatorii. Astfel, nu vor fi amendate persoanele care sufera de boli ce afecteaza capacitatea de oxigenare sau cei care desfasoara activitati fizice intense sau care lucreaza in conditii de munca solicitante.

Nu vor fi amendatii angajatii care nu poarta masca atunci cand sunt singuri intr-un birou. Nu vor fi amendati prezentatorii TV si invitatii acestora. De asemenea, vorbitorii in public, dar si copiii cu varsta mai mica de cinci ani sunt exceptati de la regula purtarii obligatorii a mastii.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Cum ar putea să arate noile telefoane Apple în următorii ani. FOTO

DOCUMENT Șefa CNA roagă conducerea Senatului să modifice legislația pentru ca episoade cum au fost cele cu Klaus Iohannis să poată fi taxate

Boala nemiloasă de care suferă Simona Halep. Totul a început din adolescență

Viorica Dăncilă publică o carte despre relaţia cu Liviu Dragnea

Prognoza meteo ANM pentru marți, 19 ianuarie. Vremea se menține rece

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies