Coronavirus 29 iulie: masca, obligatorie pe strada in alte doua judete! Unde nu se mai poate iesi afara fara masca

,
Masca obligatorie
Masca obligatorie

Coronavirus 29 iulie: obligativitatea purtarii mastii in aer liber a fost extinsa in alte doua judete.


In articol:

Astfel, incepand cu data de 29 iulie, locuitorii din judetele Valcea si Dambovita sunt obligati sa poarte masti de protectie in aer liber, in spatiile deschise aglomerate. Aceste zone includ statiile de autobuz, targurile, pietele, garile, autogarile, strandurile si piscinele.

Deciziile au fost luate de Comitetele Judetene pentru Situatii de Urgenta si vin dupa ce in Arges a fost instituita aceeasi masura, aplicabila tot din data de 29 iulie. Astfel, la ora actuala, Romania are 3 judete in care purtarea mastii de protectie in aer liber este obligatorie.

Coronavirus 29 iulie: spitale noi pentru tratarea bolnavilor de COVID-19

Masca obligatorie
Masca obligatorie

Decizia purtarii obligatorie a mastilor in aer liber incepand cu data de 29 iulie a fost luata in cadrul unei sedinte extraordinare.

"Membrii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Valcea, intruniti in sedinta extraordinara la solicitarea prefectului Tiberiu Costea in data de 28 iulie a.c., au adoptat o serie de noi masuri suplimentare pentru gestionarea pandemiei de coronavirus (SARS-CoV-2) in judet in conditiile cresterii numarului de cazuri de persoane confirmate pozitiv in ultimele saptamani.

"Astfel, potrivit hotararii adoptate (Horararea nr.18/2020), purtarea mastii de protectie va deveni obligatorie si in spatiile deschise aglomerate din tot judetul, respectiv in targuri de zi, targuri saptamanale, piete agro-alimentare, stranduri, piscine, gari, autogari, statii de transport in comun etc. De asemenea, in spatiile deschise aglomerate in care se manipuleaza /selecteaza produse si marfuri este obligatorie si purtarea manusilor de protectie”, se arata intr-un comunicat emis de prefectura Valcea.

Tot in aceeasi sedinta s-a decis ca spitalele Brezoi si Dragasani sa fie incluse in reteaua COVID, pentru preluarea pacientilor asimptomatici.

Masca, obligatorie din 29 iulie! Care este amenda pentru nepurtarea mastii

izoleta
izoleta

Potrivit legii, amenzile pentru nepurtarea mastii in aer liber au valoarea intre 500 si 2.500 lei. Exista si o serie de categorii de oameni care sunt exceptati de la aceasta regula: mai multe detalii aici.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Granițe închise până pe 31 ianuarie 2021. Autoritățile au făcut anunțul. Măsura intră în vigoare de la 1 decembrie

Mircea Titus Dobre, după discuțiile de la pelerinajul de Sfântul Andrei: 'Nu se poate intra cu bocancii în spiritualitatea românilor'

Horoscop, marți 1 decembrie. Taurii văd în sfârșit progrese în relație, iar Vărsătorii sunt foarte atrași de cineva de la locul de muncă. Vezi ce spun astrele și despre tine

Ultima oră! Ludovic Orban a anunțat ce se va întâmpla după 6 decembrie: „Pot să vă spun că...”

Prima ninsoare din această iarnă în Capitală! Cum arată acum Bucureștiul FOTO


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies