Recensământ 2022. Până când trebuie completat formularul pentru a primi o zi liberă

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 26 mai 2022, 17:08

Cei care se autorecenzează beneficiază de o zi liberă

Sursa: PixaBay

Recensământul 2022 este în plină desfășurare, astfel că mai sunt doar câteva zile în care persoanele cu reședința în România se pot autorecenza. Iată care este data limită până la care poate fi completat chestionarul.

Programat

pentru anul 2021, Recensământul Populației și Locuințelor a fost amânat cu un an, astfel că a început pe data de 14 martie 2022. De această dată, persoanele cu reședința în România se pot autorecenza, ceea ce înseamnă că pot completa online formularul cu întrebări, urmând ca mai apoi să beneficieze de o zi liberă. Când se încheie etapa de autorecenzare și ce se va întâmpla cu cei care nu au completat online chestionarul? 

Recensământ 2022. Autorecenzarea online se încheie la finalul lunii mai

UPDATE: Deși inițial etapa de autorecenzare ar fi trebuie să se termine pe data de 15 mai, autoritățile au decis să o prelungească cu 2 săptămâni. Astfel, autorecenzarea online se încheie pe 27 mai 2022, aceasta fiind ultima zi în care mai pot fi completate online chestionarele.

Prima etapă a recensământului 2022 este cea a autorecenzării online. Mai

exact, această etapă presupune ca fiecare persoană care are reședința în România, indiferent de cetățenie, să acceseze platforma recensamantromania.ro    pentru a completa online chestionarul cu întrebări. Autorecenzarea se face în doi pași. Primul pas presupune completarea formularului de pre-înregistrare de către o singură persoană din familie pentru restul membrilor gospodăriei.

Al doilea pas este completarea chestionarului individual de recensământ de către fiecare membru al familiei în parte.

Chestionarele vor fi trimise sub forma unui link la adresele de email indicate.

Autorecenzarea online a început pe data de 14 martie, această etapă urmând să se încheie pe data de 15 mai 2022. Acest lucru înseamnă că mai sunt doar câteva zile în care românii sau persoanele care au reședința în România mai pot completa online chestionarul pentru a beneficia de o zi liberă.

Citeste si: Recensământ 2022. Cum se face autorecenzarea online. Iată cum se completează chestionarul și ce trebuie să facă românii pentru a beneficia de o zi liberă

Citește și: Soțul milionar al Alinei Vidican, cadou de sute de mii de dolari pentru ea! Nu se uită la bani

Ce se întâmplă cu persoanele care nu se autorecenzează?

Prima etapă a Recensământului Populației și Locuințelor este autorecenzarea online, însă cei care aleg să nu completeze online formularele trebuie să știe că nu vor fi sancționați. În cazul lor, datele vor fi colectate de către recenzori, prin interviuri faţă în faţă realizate cu ajutorul tabletelor. Aceasta este cea de-a doua etapă a recensământului și se va desfășura în perioada 16 mai-17 iulie 2022.

De menționat că, în această situație, persoanele nu vor mai beneficia de o zi liberă.

Cum se acordă ziua liberă pentru autorecenzare? 

Pentru a-i determina pe oameni să completeze chestionarele în mediul online, autoritățile au decis să acorde o zi liberă celor care se autorecenzează. Astfel, angajatorii sunt obligați să le acorde salariaților o zi liberă, plătită, dacă aceştia dovedesc că au completat formularul online în prima etapă a recensământului populației 2022.

Dovada autorecenzării nu se eliberează imediat, ci în termen de 7 zile de la momentul completării chestionarului. Aceasta poate fi descărcată doar dacă autoritățile validează chestionarul. 

Cum recunoști un recenzor care îți bate la ușă pentru recensământul 2022

Dovada autorecenzării se descarcă de pe site-ul  dovrec.insse.ro,    fiind nevoie de introducerea codului numeric personal. 

Recensământ 2022. Câte persoane s-au autorecenzat până în prezent? 

Conform datelor venite din partea Institutului Național de Statistică, de la începutul etapei de autorecenzare și până pe 25 aprilie 2022 au fost completate 4,587,828 de chestionare. Județele fruntașe sunt București, Brașov, Timiș și Cluj, aici fiind completate cele mai multe chestionare.

Citeste si: Recensământ 2022. De unde se descarcă dovada autorecenzării pentru a beneficia de o zi liberă. Pașii pe care trebuie să îi urmeze cei care se autorecenzează

 


După ce s-au despărțit, Radu îi dă în continuare speranțe Cristinei. În gală, atunci când a fost pe cale să fie eliminat, acesta i-a spus tinerei că ar fi așteptat-o afară, asta dacă ar fi plecat acasă.