Recensământ online 2022: Ce pățesc românii care nu participă la autorecenzare

Author: Andrei Ionescu
Actualizat: 16 dec 2022, 01:10

Recensământ online 2022

Sursa: Facebook Direcția Statistică

Recensământul online 2022 a început în România. Iată ce se întâmplă cu românii care refuză să participe la etapa de autorecenzare.

Etapa de recensământ online 2022 este una opțională în cadrul Recensământ 2022, care are loc în România, așadar persoanele care nu se autorecenzează nu vor fi sancționate în niciun fel.

Dacă vă autorecenzați online, primiți o zi liberă. Recensământul online se face prin intermediul platformei online www.recensamantromania.ro ., acolo unde vă veți înregistra, urmând să completați ulterior un formular care vă este trimis pe adresa de e-mail. 

Platforma are unele probleme, în prima zi chiar nefiind utilizabilă din pricina numărului mare de persoane care au accesat-o. După ce terminați de completat formularul online, urmează să primiți un cod pentru că ați efectuat autorecenzarea online.

Pentru acest lucru beneficiați de o zi liberă legală, în termen de maximum 12 luni de la data realizării cu succes a autorecenzării, cel târziu în luna mai 2023. 

Recensământ online: Ce pățesc românii ce nu participă la autorecenzare

Românii care nu participă la etapa de Recensământ online din cadrul Recensământ 2022  nu vor păți nimic, dar vor trebui să fie, la rândul lor, recenzați față în față de către un recenzor în perioada mai-iulie 2022.

În a doua etapă a Recensământ 2022, cea în care recenzorii fac vizite la domiciliu, persoanele care refuză să le transmită acestora informațiile solicitate sau cei ce dau date eronate ori incomplete pot primi amenzi de până la 3.000 de lei, informează avocatnet.ro.

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta

Etapa de Recensământ online se face până pe 15 mai 2022.

Potrivit OUG 19/2020, “în perioada mai-iulie 2022 se realizează în teren colectarea prin interviu față-în-față asistată de calculator a înregistrărilor individuale, pentru acele persoane pentru care nu s-a realizat autorecenzarea online”.

Citeste si: Recensământ 2022. Ce trebuie să facă angajații de la stat și de la privat pentru a primi o zi liberă

Recensământ 2022. Cum se face autorecenzarea online. Iată cum se completează chestionarul și ce trebuie să facă românii pentru a beneficia de o zi liberă

Recensământ online 2022: Recensământul se face în două etape

Recensământul din anul 2022 se face în două etape, cum deja precizam, prima fiind online, până pe 15 mai 2022, iar cea de a doua fizic, în perioada mai-iulie 2022.

"România are nevoie să cunoască populația rezidentă nu numai la nivel național, dar și la nivelul tuturor localităților. Datele obținute sunt folosite pentru calcularea indicatorilor la nivelul european. Anumite fonduri europene sunt distribuite în raport cu populația unei anumite localități. Localitățile pot să primească fonduri în funcție de populația rezidentă, pe care noi o calculăm cu ocazia recensământului", declara Tudorel Andrei, președintele Institutului Național de Statistică (INS).

Citeste si: Recensământ 2022. A început autorecenzarea online. Cum se completează chestionarul și ce trebuie să facă românii pentru a beneficia de o zi liberă

 


Situație fără precedent în Casa iubirii! Nona a dat buzna în camera roșie, pentru a afla ce se întâmplă între Patrick și Alina, noua concurentă! „Nu e corect ca în prima zi de cuplu să facă așa ceva!”

Vizibil afectată de gestul lui Patrick, Nona a intrat furibundă în camera roșie pentru a-i cere explicații celui care se pretinde partenerul ei! „Ce faci tu? Nu, eu mă duc! Rămâneți voi aici!”

Cookies