Reacția de bucurie a lui Edward Iordănescu după ce România a învins Ucraina la scor de neprezentare: „E o victorie memorabilă, nu îmi găsesc cuvintele!”

Autor: Andrei Costanda

România a debutat la EURO 2024 cu o victorie categorică, 3-0 împotriva Ucrainei.

Sursa: Inquam Photos / Ștefan Constantin

Selecționerul României a elogiat echipa pentru performanța excepțională și a subliniat importanța spiritului de grup după victoria categorică cu 3-0 împotriva Ucrainei.

România a obținut o victorie remarcabilă împotriva Ucrainei, cu scorul de 3-0, într-un meci disputat la Munchen, în cadrul Grupei E de la EURO 2024. Meciul, transmis în direct de Pro TV, a adus o satisfacție enormă suporterilor români și a reprezentat un moment de referință pentru echipa națională.

Edward Iordănescu: „Înainte de orice aș vrea să le mulțumesc băieților”

Selecționerul României, Edi Iordănescu, a avut un discurs plin de echilibru și recunoștință la finalul partidei.

„E o victorie memorabilă, nu știu dacă aș putea găsi cuvinte pentru a le mulțumi suporterilor de aici și de pretutindeni. Înainte de orice aș vrea să le mulțumesc băieților, îi felicit și îi strâng în brațe. Au bătut recorduri în acest meci”, a declarat selecționerul Edward Iordănescu.

Antrenorul a evidențiat performanța jucătorilor săi în fața unei echipe ucrainene pline de staruri din campionatele de top ale Europei.

„Și ei (n.r.: jucătorii Ucrainei) știau multe lucruri despre noi, noi am interpretat foarte bine în majoritatea timpului ce ne-am propus, mă bucură că e o victorie categorică și mă bucur că n-am primit gol”, a adăugat acesta.

Citește și: Căutările neîncetate ale lui Cristian Molnar sunt în plină desfășurare: „Tensiunea este mare, dar nu ne vom opri” Familia încă speră că tânărul este în viață

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online. „Cât de multe rabdă Dumnezeu!”

Citește și: Kanal D, lider de piata cu Știrile Kanal D de la ora 12:00, prezentate de Cristina Dorobanțu

Nicolae Stanciu, omul meciului

Un moment special a fost dedicat lui Nicolae Stanciu, numit omul meciului.

„Sunt fericit pentru Stanciu pentru că a fost numit omul meciului, sper să mă salute în continuare (n.r.: în spirit de glumă), dar starul nostru este grupul”, a spus Iordănescu, subliniind importanța spiritului de echipă.

Întrebat despre titularizarea lui Niță în meciul următor, Iordănescu a răspuns prudent: „Vedem, hai să ne bucurăm azi, o să urmeze și analiza, au fost și lucruri care n-au fost bune,

de mâine vedem ce o să facem. Avem trei portari buni care pot apăra în orice moment.”.

România a demonstrat o tactică perfectă și o determinare exemplară, impunându-se prin golurile marcate de Nicolae Stanciu (29'), Răzvan Marin (53') și Denis Drăguș (57'). Deși Ucraina a avut posesia din startul jocului și a dominat statistic la posesie (66% față de 34% pentru România), echipa română a fost superioară la șuturile pe poartă (5-2).

Jucătorii ucraineni, printre care Mykhailo Mudryk (Chelsea), Viktor Tsygankov (Girona) și Artem Dovbyk (Girona), golgheterul din La Liga cu 24 de goluri, nu au reușit să găsească spații în apărarea compactă a României.

Aceasta victorie este a doua pentru România la un Campionat European, la 24 de ani de la precedenta victorie (3-2 cu Anglia), și reprezintă un pas important pentru echipa națională în competiție.

România va disputa următoarele meciuri împotriva Belgiei pe 22 iunie la Koln și împotriva Slovaciei pe 26 iunie la Frankfurt. Succesul împotriva Ucrainei oferă un moral ridicat pentru confruntările următoare și speranțe pentru o performanță excelentă la acest turneu european.