Răsturnare de situație în cazul fetiței de 3 luni care a murit sub ochii părinților, după o infecție virală. Familia cere dreptate: „Se vedea că are dureri mari”

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 24 apr 2025, 19:34

Anastasia a fost dusă la Spitalul Județean din Craiova, acolo unde medicii au suspectat inițial o afecțiune banală

Sursa: PixaBay

Durere de neimaginat pentru doi părinți din județul Dolj, după ce și-au dus fetițele gemene de doar trei luni la spital, însă s-au întors acasă cu un singur copil în viață.

Anastasia, una dintre micuțe, s-a stins în doar câteva zile, în timp ce sora ei a fost salvată în ultimul moment, după ce a fost transferată de urgență la un spital din București. 

Citește și: Un bebeluș de doar 3 luni a murit la Spitalul de Urgență din Craiova. Familia reclamă erori medicale grave

Răsturnare de situație în cazul fetiței de 3 luni care a murit sub ochii părinților, după o infecție virală

Totul a început cu simptome aparent ușoare. Anastasia a fost dusă la Spitalul Județean din Craiova, acolo unde medicii au suspectat inițial o afecțiune banală: colici sau crampe abdominale. Deși părinții au insistat că fetița nu se simte bine, medicii nu au considerat cazul o urgență. Internarea s-a făcut doar la presiunea familiei, dar nici după acest pas nu s-a reușit stabilirea unui diagnostic clar.

„Fetiţa se chinuia efectiv şi plângea. Se vedea că are dureri mari, abdomenul creştea uşor-uşor. Fetiţa dădea deja semne de deshidratare, avea saliva foarte densă, gura încleştată, limba lipită în cerul gurii. Medicul spunea că o vede din ce în ce mai bine", a declarat mătuşa fetiţei moarte, potrivit Observator.

În doar trei zile, starea Anastasiei s-a agravat rapid.

A ajuns la Terapie Intensivă, dar fără un tratament țintit sau o înțelegere clară a cauzei suferinței ei. Disperați, părinții au cerut transferul copilului către un spital din Capitală, însă solicitările lor au fost refuzate repetat, deși existau spitale gata să o primească. În cele din urmă, pentru Anastasia a fost prea târziu.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Maria Marinescu, despre apropierile logodnicului ei Bobby Păunescu de Monica Bîrlădeanu. Are stilistul resentimente față de fosta prezentatoare TV? “El era foarte pueril și nu voia copii.”

„Un transfer nu se face aşa cum vreţi voi. Uitaţi starea copilului, nu se poate face. Nu au acceptat. Nu e compatibil cu transportul, elicopterul SMURD nu zboară noaptea. I s-a mai făcut un control la la nivelul plămânilor s-au observat mai multe perforaţii. Au hotărât să-i facă o puncţie abdominală pentru a vedea conţinutul", a mai spus mătuşa.

Sora geamănă a Anastasiei, la un pas de a avea aceeași soartă

Rezultatele analizelor sosite post-mortem au arătat că micuța fusese infectată cu rotavirus și adenovirus – două virusuri comune, dar periculoase la vârste atât de fragede. Complicațiile au fost fatale: insuficiență multiplă de organe și stare septică.

„I s-a administrat glucoză, medicul care a fost de gardă în seara aceea a spus că trebuie să aşteptăm să elimine acele gaze. Dimineaţa a avut scaun negru fetiţa.

I s-a recoltat din nou o probă pentru analiza de adenovirus rotavirus, a iesit tot negativ testul", mai spune mătuşa fetiţei moarte.

Drama familiei nu s-a oprit aici. La scurt timp după moartea Anastasiei, sora ei geamănă a început să prezinte simptome similare. De data aceasta, părinții nu au mai stat pe gânduri și au cerut transferul imediat la București, unde copilul a fost tratat la timp și a fost salvat.

„Şi celeilalte glucoza i-a alterat starea. Ar fi avut cu siguranţă o şansă pentru că medicii de acolo sunt capabili să facă faţă acestui caz. Nu se mai poate spune azi că un copil poate să moară de adenovirus rotavirus. Este incredibil. A murit din cauza incompetenţei", a conchis mătuşa Anastasiei.

Părinții sunt convinși că moartea Anastasiei a fost cauzată de neglijența și lipsa de reacție promptă a medicilor din Craiova. În replică, cadrele medicale susțin că bebelușul a fost tratat conform procedurilor și că a beneficiat de investigații și tratament complex.

Cu toate acestea, cazul a declanșat două anchete: una administrativă, derulată de conducerea spitalului, și una penală, deschisă de polițiști pentru ucidere din culpă.