Roșiile românești se găsesc în piețele din România de câteva săptămâni, chiar dacă perioada de coacere a acestora este luna iunie. Luând în calcul acest lucru, specialiștii atrag atenția asupra unui soi de roșii care ar putea fi crescute forțat. La ce ar trebui să fie atenți cumpărătorii?
Care este adevărul despre roșiile țuguiate? Iată ce spun specialiștii
Deși sunt prezentate ca fiind un soi bulgăresc de roșii, specialiștii atrag atenția asupra tomatelor țuguiate. Se pare că moțul acestora ar fi un prim semn care arată că roșiile au fost crescute forțat și stopite cu substanțe care să grăbească procesul de coacere. Experții în horticultură le recomandă oamenilor care cumpără astfel de roșii să elimine cepul de lemn din interiorul acestora, având în vedere că nu este comestibil.
Citeste si: Cum se pregătesc corect ciupercile pentru gătit. Se curăță sau nu de coajă? Iată tot ce trebuie să știi
Citește si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare
Un alt indiciu care arată că roșiile au fost crescute forțat este prezența unui țesut de culoare verde în interiorul acestora și absența semințelor.
„Sunt foarte puţine soiuri de cultură care în mod natural produc acest mucron dat de o genă, gena B. Practic este un caracter de soi, aşa cum este la Prekos. Dar, trebuie ştiut că cele care au un ţugui foarte pronunţat au primit stimulatori, fie de polenizare, fie de maturare forţată a fructelor.
Cu toate că specialiștii spun că roșiile țuguiate nu sunt naturale, comercianții îi contrazic, aceștia spunând că această formă a tomatelor este dată de soiul adus din Bulgaria și nu de stopirea roșiilor cu diferite substanțe.