Ingrediente
Pentru aluat fraged:
300 g faina
200 g unt
100 g zahar
Un ou
Un praf de sare
Pentru umplutura frangipan:
1 ou
100 g migdale crude decojite si macinate
100g unt moale
100 g zahar brun
1 coaja de portocala rasa
1 lingurita de extract de vanilie
350 g gem de fructe (la alegere)
Mod de preparare
Se cerne faina, se pune la mijloc untul moale, zaharul, oul si sarea, se framanta bine si se aduna ca o mingiuta de aluat.
Se lasa cateva ore la rece, se intinde pe o forma de tarta in strat de maxim 3 mm si se da la cuptor timp de 15 minute.
Se umple cu amestecul de frangipan ce se face astfel: se amesteca toate ingredientele cu exceptia gemului de fructe.
Se obtine o pasta ce se pune in forma de tarta coapta partial, se alterneaza cu frangipan, gem, frangipan, gem, pana se termina compozitia.
Se da la cuptor timp de 15- 20 minute pana devine aurie.