Stii cum sa alegi nuca pentru prajituri sau creme? Chef Doru iti spune la ce trebuie sa fii atent VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 02:08

In aceasta dimineata, la "Draga mea prietena", Chef Doru a pregatit napolitane cu crema de cacao si crema de nuci.

A ales sa faca el insusi napolitanele si sa nu le cumpere deoarece gustul celor facute acasa este mult mai bun.

 

"Si eu pot sa cumpar foile de napolitana, insa crema nu se compara cu cea facuta in casa. Putem sa ne jucam, putem sa facem cu crema de cacao, cu nuci, cu frisca. Putem sa punem in foile respective o crema de nuga si asa mai departe".

 

Chef Doru a precizat ca este de preferat sa cumparam nuca decojita, pentru ca astfel putem vedea ceea ce primim.

 

Citește și: Ce gest au făcut apropiații lui Felix Baumgartner în apropierea locuinței sale și de ce a fost Mihaela Rădulescu extrem de emoționată

Citește si: Noi imagini cu Mihaela Rădulescu la funeraliile iubitului său! Vedeta privește în gol și face un gest tulburător înainte de a intra în încăperea cu trupul neînsuflețit al lui Felix Baumgartner

"In primul

rand, este mai bine sa cumparam nuca decojita. Este mai scumpa, dar macar vedem ce cumparam. La nuca in coaja trebuie sa spargem una, doua, trei nuci pana cand descoperim cam ce fel de nuci sunt: daca e ranceda, daca e veche, daca e prea uscata, pe cand la aceasta decojita o putem vedea si gusta"

 

El a adaugat ca pentru decorarea prajiturilor trebuie sa folosim samburi mai mari, iar pentru creme este mai potrivita spartura.

Nuca nu trebuie neaparat spalata inainte de folosire.

 

"Nu trebuie neaparat sa le spalam decat daca suntem foarte pretentiosi. E bine totusi sa le scuturam si sa le alegem de impuritati".