Răsturnare de situație în cazul Anastasiei, fetița de 4 ani ucisă în Hârlău de o șoferiță fără permis! Adrian Cuculis: „Dreptate pentru Anastasia!”

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 31 mai 2024, 15:37

Răsturnare de situație în cazul Anastasiei, fetița de 4 ani ucisă în Hârlău de o șoferiță fără permis: „Dreptate pentru Anastasia!”

Sursa: Ziarul de Iași/Pixabay

S-a făcut lumină în cazul Anastasiei, fetița de 4 ani ucise în Hârlău de o șoferiță fără permis se întoarce la Parchet, anunță avocatul Adrian Cuculis.

După desfășurarea unor noi audieri care au clarificat circumstanțele tragediei, Parchetul a decis să o trimită în judecată pe șoferiță pentru ucidere din culpă.

Dreptate pentru Anastasia. Dosarul se întoarce la parchet, anunță Adrian Cuculis

Potrivit av. Adrian Cuculis, dosarul se întoarce la Parchet și se așteaptă un nou termen de cameră preliminară.

„Dreptate pentru Anastasia! Este vorba despre fetița de 4 ani din Hârlău, omorâtă de șoferița fără permis și care a dus la schimbarea legii.

După o posibilă „măslurile” a măsuratorilor de la fața locului (conform spuselor martorilor din dosar) și după ce polițistul și procurorul au trimis-o în judecată pe șoferița doar pentru conducere fără permis și nu și ucidere din culpă, in urma plângerii făcute împotriva ordonanței de clasare, instanța a întors dosarul la Parchet și i-a obligat să continue cercetarea.

Citește și: Ultimul mesaj postat de Ionela, înainte de a muri alături de iubitul ei în accidentul de la Vaslui: „Viața este..” Pasiunea pentru motoare i-a adus sfârșitul

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”

De data recentă și în urma altor audieri din care reieșea clar situația și cum a fost omorâtă fetița, Parchetul a trimis-o în judecată pe șoferiță și pentru ucidere din culpă.

Situația este de-a dreptul stranie în contextul în care, la primul termen, judecătorul s-a abținut de la judecarea cauzei, iar cel de-al doilea investit ulterior s-a abținut și el.

Acum așteptăm un nou termen de cameră preliminară,” a transmis av. Adrian Cuculis, pe pagina de Facebook.

Accidentul din 1 iunie 2022 a dat naștere „Legii Anastasia”

Tragicul accident a avut loc pe 1 iunie 2022, când micuța Anastasia a ieșit în stradă de după un taxi. Atunci a fost lovită de o mașină condusă de o femeie care nu avea permis de conducere, iar fetița a decedat în urma impactului.

Citește și: Polițiști loviți violent în Craiova în timpul unei misiuni de către un șofer care nu a acordat prioritate

În urma acestui accident nefericit, a fost inițiată și adoptată „Legea Anastasia”. Această lege prevede pedepse stricte pentru șoferii care conduc sub influența alcoolului, drogurilor sau fără permis și provoacă accidente mortale, obligându-i să facă închisoare.

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!