Raed Arafat nu va mai lua decizii în contextul pandemiei. Rafila îi taie din atribuții

,
Alexandru Rafila si Raed Arafat

Alexandru Rafila îi taie din atribuţii lui Raed Arafat

Deputatul PSD, Alexandru Rafila, îi taie din atribuţii lui Raed Arafat, șeful DSU. Iată ce a anunțat noul ministru al Sănătăţii.

Alexandru Rafila a vorbit despre primele decizii pe care le va lua în calitate de ministru al Sănătății. Deputatul PSD anunţă schimbări radicale în ceea ce priveşte deciziile legate de domeniul pe care îl va coordona.

Alexandru Rafila

Alexandru Rafila îi taie din atribuții lui Arafat

Citeste si: Alexandru Rafila a anunțat că trebuie să înceapă imediat pregătirile pentru valul cinci al pandemiei de COVID-19: „Nu cred că-l putem evita”

Alexandru Rafila îi taie din atribuţii lui Raed Arafat

Alexandru Rafila a anunțat că intenționează să schimbe modul de funcționare a sistemului sanitar, prin reducerea rolului Direcției pentru Situații de Urgență în luarea deciziilor.

Citeste si: Vești bune! Bucureștiul a ieșit din scenariul roșu. Incidența a scăzut sub 3 la mia de locuitori

Deputatul PSD susține că în ultima perioadă structura condusă de Arafat a intrat peste competențele Ministerului Sănătății.

„Ministerul Sănătății a fost puțin implicat. Au mai fost instituții din subordinea ministerului care au fost implicate, dar Ministerul Sănătății este responsabil până la urmă.

Eu cred că se poate discuta și sunt convins că atât doctorul Arafat, cât și ministrul administrației și internelor, cât și primul ministru vor fi garanții unei desfășurări normale a unei colaborări în care cei care iau deciziile și au și responsabilitatea lor trebuie să fie, în mod evident, oamenii din Ministerul Sănătății, structurile Ministerului Sănătății.

Nu se poate ca alte structuri să ia decizia și Ministerul Sănătății să fie responsabil. Chestiunea asta nu se poate. Cel puțin eu nu o accept și e foarte clar că nu pot să acces o astfel de soluție. Dânșii, în ceea ce privește mutarea pacienților din diverse locuri, transportul, pregătirea unităților de primiri urgențe, tot respectul și aprecierea pentru ceea ce fac sau au făcut, dar politica de sănătate publică trebuie făcută de Ministerul Sănătății.

Nu este atributul DSU să reglementeze modul de funcționare a sistemului de sănătate”, a declarat Alexandru Rafila la România TV.

Alexandru Rafila consideră că Raed Arafat încă este omul potrivit în funcția de șef DSU. În opinia lui Rafila, atribuțiile cu privire la sănătatea publică trebuie restabilite. 

„Dânsul își face bine treaba în calitate de coordonator al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), însă este un lucru pe care trebuie să-l discutăm și să-l spunem foarte clar: dacă Ministerul Sănătății are responsabilitate pe sectorul de sănătate, deciziile trebuie să le ia Ministerul Sănătății, nu altă structură guvernamentală”, a declarat Arafat.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Lista relaxărilor anunțate de CNSU! Cum se va organiza parada de 1 decembrie -Document

Crește tensiunea între China și SUA! Armata chineză face praf și pulblere raportul Pentagonului: 'Intervine grosolan în afacerile interne ale Chinei'

Lista relaxărilor anunțate de CNSU! Cum se va organiza parada de 1 decembrie -Document

Ce reguli ar putea intra în vigoare în noaptea de Revelion? CNSU a propus noile măsuri

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies