Lista relaxărilor anunțate de CNSU! Cum se va organiza parada de 1 decembrie -Document

,
Lista relaxărilor anunțate de CNSU!

Relaxarea masurilor 

[Sursa foto: Digi 24]

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a anunțat măsurile de relaxare care vor intra în vigoare în perioada următoare.


In articol:

Potrivit hotărârii CNSU, spectacolele, concertele și festivalurile vor putea fi organizate cu cel mult 1.000 de spectatori, în timp ce, competițiile sportive vor putea fi organizate cu public, la o capacitate de 30%.

Lista relaxărilor anunțate de CNSU!

Hotărârea aprobă și dispozițiile anunțate de ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, privind desfășurarea cursurilor cu prezență fizică indiferent de rata de vaccinare, acolo unde incidența este mai mică de 3 la mia de locuitori. Totodată sunt stabilite și condițiile în care vor putea fi organizate ceremoniile cu ocazia Zilei Naționale a României.

Lista relaxărilor anunțate de CNSU!

Elevii vor merge la scoala indiferent de rata de infectare

[Sursa foto: PixaBay]

De reținut că măsurile sunt valabile pe baza certificatului verde, pentru persoanele care s-au vaccinat împotriva Covid-19 și cele care au trecut deja prin boală în ultimele 180 de zile.

Citeste si: S-a prelungit starea de alertă pe teritoriul României cu încă 30 de zile. Care sunt restricțiile impuse

Prevederile Hotărârii CNSU:

- Modificarea Ordinului comun nr. 5.338/2.015/01.11.2021 emis de Ministerul Educației și Ministerul Sănătății în sensul permiterii participării zilnice, cu prezență fizică la cursuri, a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ din localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică de 3/1.000 de locuitori, indiferent de rata de vaccinare a personalului, cu respectarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2; 

Lista relaxărilor anunțate de CNSU!

Lista relaxărilor anunțate de CNSU!

[Sursa foto: pexels]

- Permiterea organizării ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naționale a României în municipiul București, cu participarea a cel mult 400 de persoane, precum și în municipiile reședință de județ, cu participarea a cel mult 200 de persoane și respectarea măsurilor de protecție sanitară; 

- Permiterea desfășurării competițiilor sportive pe teritoriul României, în spații închise sau deschise, doar în intervalul orar 5,00-21,00, cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între

persoane și purtarea măștii de protecție; 

- Permiterea desfășurării în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale, doar în intervalul orar 5,00-21,00, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 1.000 de persoane, purtarea măștii de protecție și asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp/persoană.

Puteți consulta Hotărârea CNSU AICI

În Capitală incidența este în continuare în scădere și se apropie de 4 la mia de locuitori. Vineri, 19 noiembrie, rata de infectare din București a ajuns la 4,34, portivit DSP.

Citeste si: Primele restricții pentru nevaccinați. Ce măsuri se iau în Europa

 

Citește-ne pe

Citește și:

Apel către agenţiile de turism: „Nu mai vindeţi turiştilor cel mai toxic produs pentru Delta Dunării“

S-a prelungit starea de alertă pe teritoriul României cu încă 30 de zile. Care sunt restricțiile impuse

China are nevoie de cărbune rusesc, Moscova are nevoie de noi clienți (analiză)

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Olanda anunță introducerea de noi restricții anti-Covid. Iată când se vor impune noile măsuri

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies