Raed Arafat, decizie de ultimă oră! Ce ordin intră în aplicare de astăzi?

,
Raed Arafat
Raed Arafat a decis suspendarea carantinei zonale în comuna Cernica

Raed Arafat a decis joi seara să ridice starea de carantină pentru comuna Cernica, unde incidența COVID era de 5,03 la mia de locuitori.


In articol:

Secretarul de stat Raed Arafat a decis să suspende măsura carantinei zonale pentru comuna Cernica, cu satele aparţinătoare Cernica, Bălăceanca, Poşta, Căldăraru şi Tânganu, din judeţul Ilfov. Măsura a fost adoptată joi seara, la ora 22,00. Potrivit reprezentanților prefecturii Ilfov, rata de incidenţă COVID în Cernica era joi de 5,03 la mia de locuitori. 

Raed Arafat renunță la carantina zonală în comunca Cernica

Joi seara, în cadrul şedinţei extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov, autoritățile au decis să își asume încetarea măsurii de carantină zonală, în comuna Cernica și satele aparținătoare.

Conform hotărârii, „începând cu data de 15.04.2021, ora 22,00, la nivelul comunei Cernica se vor aplica măsurile prevăzute în HG 432 din 8 aprilie 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 aprilie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”,  citată de romaniatv.net.  

Rata de incidenţă COVID în Cernica era joi de 5,03 la mia de locuitori, potrivit prefecturii Ilfov. Comuna Cernica a intrat în carantină pentru o perioadă de două săptămâni, pe data de 1 aprilie.

De asemenea, în 18 martie, localităţile Berceni şi Otopeni au intrat în carantină pentru o perioadă de 14 zile.

În aceste localități din județul Ilfov, carantina zonală se prelungeşte cu şapte zile, începând de joi seara, de la ora 22,00.

Citeste si: Carantină timp de 14 zile! Raed Arafat a emis ordinul după ce incidența a ajuns la 9,54 cazuri la mia de locuitori. Unde se aplică restricțiile?

Florin Cîţu a revocat ordinul privind noile criterii de carantinare,  în calitate de ministru interimar al Sănătăţii.

După o analiză de risc a Direcţiei de Sănătate Publică Ilfov şi a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, în şedinţă extraordinară, hotărârile privind propunerea prelungirii măsurii de carantinare zonală pentru comuna Berceni, cu satul aparţinător Berceni, şi pentru oraşul Otopeni,

judeţul Ilfov. Ordinul va necesita aprobarea lui Raed Arafat.

Citeste si: Raed Arafat, declarații oficiale despre criza de la ATI București. Ce explicații a avut secretarul de stat pentru tragedia de la Spitalul Victor Babeș

 

Citește-ne pe
Citește și:

OFICIAL! Carantină până pe 21 aprilie! Unde s-a anunţat

Simona Halep face prăpăd la Moscova, la cupa lui Vladimir Putin: Rușii s-au supărat iar

BOMBA SUPREMĂ DESPRE VACCIN! Celebrul părinte Ciprian Grădinarul, duhovnicul oamenilor influenți, RUPE TĂCEREA! Este un SCANDAL fără precedent! Care este ADEVĂRUL

Florin Cîțu, prima decizie din poziția de ministru interimar al Sănătății! Ce schimbări a făcut premierul

Vesti bune pentru romanii care vor sa calatoreasca in Israel! Iata cand sunt asteptati primii turisti in Tara Sfanta si ce conditii li se impun!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies