Propunerea pentru carantinarea zonală în București - Ilfov a fost respinsă. Raed Arafat: „Am cerut în schimb CNSU și premierului să fie întărit controlul pentru toate măsurile deja existente”

,
RAED arafat

Propunerea pentru carantinarea zonală în București - Ilfov a fost respinsă. Raed Arafat: „Am cerut în schimb CNSU și premierului să fie întărit controlul pentru toate măsurile deja existente”

[Sursa foto: Facebook]

Raed Arafat a spus, în cadrul unei conferințe, că grupul tehnico-științific a respins propunerea carantinării zonale a Capitalei.


In articol:

Raed Arafat a spus, în cadrul unei conferințe, că grupul tehnico-științific a respins propunerea carantinării zonale a Capitalei.

Propunerea pentru carantinarea zonală în București- Ilfov a fost respinsă. Raed Arafat: „Am cerut în schimb CNSU și premierului să fie întărit controlul pentru toate măsurile deja existente”

Șeful DSU a precizat că vor fi făcute către INSP propuneri pentru noi măsuri de protecție, care să devină valabile începând cu zilele următoare.

În alte zone sau orașe am semnat ordine de carantinare, dar sunt zone mai mici. Mai degrabă ne concentrăm la controalele din zone mici, la metrou, ca să prevenim răspândirea. Ca să carantinezi București – Ilfov, înseamnă să mobilizezi toți jandarmii și polițiștii din regiune pentru a supraveghea acest perimetru”, a transmis Raed Arafat.

restrictii

Propunerea de carantinare zonală, respinsă

[Sursa foto: PixaBay]

De asemenea, Raed Arafat a precizat că înmulțirea cazurilor de COVID-19 a încetinit puțin, dar tinde să crească în continuare.

Citeste si: Certificatul verde COVID-19 a devenit obligatoriu la locul de muncă în Italia. Se aplică atât în sectorul public, cât și în cel privat

„De la 49 de localități cu incidența de 3 la mie pe 9 septembrie, pe 14 octombrie aveam 1.845.

Ne face să credem că măsurile nu sunt implementate cum ar trebui” . În perioada 2 – 7 octombrie, 8.804 de persoane s-au prezentat la nivel național la Urgențe, dintre care 5.241 au fost depistate pozitiv cu virusul COVID-19. 

Citeste si: Carantină în București? Institutul Național de Sănătate Publică cere carantinarea zonală în Capitală. Când se va întâmpla

„Se simte și presiunea pe UPU în mod egal cum se simte și pe secțiile de ATI.

Avem spitale unde secțiile de primiri urgențe s-au transformat cel puțin parțial în secții de ATI”,  a mai adăugat Raed Arafat.

Conform spuselor lui Raed Arafat, de când a fost activat Mecanismul de Protecție Civilă, România a primit numeroase ajutoare de la alte state și organizații. Italia ne-a trimis 5.200 de doze de anticorpi monoclonali și urmează să preluăm din Germania încă 12 mii de astfel de doze.

De asemenea, vineri seara ajung din Danemarca 8 concentratoare de oxigen și 5 ventilatoare, iar din Elveția vom primi 5.670 de flacoane de Tocilizumab.

Pe lângă asta, Organizația Mondială a Sănătății va trimite 200 de concentratoare de oxigen, iar Republica Moldova va trimite 20 de cadre medicale la Spitalul Lețcani din Iași.  

 

Citește-ne pe

Citește și:

STUDIU Câți români sunt dispuși să se vaccineze împotriva Covid-19. Procentajul este descurajator

Nicuşor Dan o acuză pe Gabriela Firea de FAKE NEWS: Bucureştenii nu vor plăti 980 lei pe gigacalorie

Al 3-LEA RAZBOI MONDIAL, sta sa incepa! Rusia, Iran si China manevre comune! NATO si SUA pregatiti sa intervina, APOCALIPSA tot mai aproape

CNSU a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Ucraina intră în zona roșie

Bilanț coronavirus 15 octombrie 2021: Un nou record de pacienți la ATI! Aproape 16.000 de cazuri și 365 de decese!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies