Programarea Neuro-Lingvistică (NLP) – Cheia pentru a-ți construi propria viață, așa cum ți-o dorești!

Author: O.P.
Actualizat: 26 nov 2020, 03:10

Programarea Neuro-Lingvistică (NLP) ne învață că TOTUL începe cu gândurile noastre, cu modul în care vedem lumea și interacționăm cu ea. Trainerii NLP spun că această disciplină explică cum funcționează creierul uman, ce sunt gândurile și cum procesăm informațiile care ne vin din lumea din jur.

Prin programarea neuro-lingvistică oamenii învață cum să-și programeze mintea să gândească pozitiv și să acționeze mai bine în fiecare zi. Prin NLP training putem învăța cum să ne îmbunătățim capacitatea mentală, cum să ne atingem obiectivele, cum să avem viața pe care ne-o dorim.

Există multe cărți despre programarea neuro-lingvistică (NLP), din care vă prezentăm câteva titluri:

  • "Ghidul de Programare Neurolingvistică", scris de R. Dilts, J. Grinder, R.Bander, J. Delozier
  • "Bazele Programării Neuro-Lingvistice", carte scrisă de R. Dilts
  • "Schimbarea Sistemului de crezuri prin Programare Neurolingvistică", carte scrisă de R. Dilts.

Aceste cărți și câteva programe audio cu sugestii pozitive ("Optimism și pozitivitate continuă", "Vorbit în public", "Autodisciplina", "Creativitatea") le puteți găsi pe site-ul de care am amintit mai sus; unele dintre ele se pot

descărca GRATUIT.

Iată care sunt principalele motive pentru care este important să studiem disciplina NLP:

Tehnicile NLP ne învață cum să identificăm modul în care funcționează mintea și care sunt instrumentele pentru reeducarea ei

NLP servește la crearea și controlul gândurilor noastre, astfel putem obține cea mai bună versiune a noastră. Mulți oameni care au studiat tehnicile NLP, s-au schimbat în bine; un bun exemplu este celebrul Anthony Robbins. Acesta a susținut că poate vindeca o fobie în doar câteva minute.

El ține seminarii în care face demonstrații de acest fel, seminarii la care participă peste 2.500 de oameni. Vă recomandăm să vizionați filmul documentar de lungmetraj despre viață, din 2016, de pe Netflix: "Tony Robbins – I Am Not Your Guru".

Prin cursuri NLP ne putem îmbunătăți abilitățile de comunicare și percepție, verbal și non-verbal

Ființa umană funcționează cu tipare sau cu acțiuni care se repetă.

Cu ajutorul tehnicilor NLP ne putem integra tipare de succes în comportamentul nostru și în acest mod, creierul va înțelege că suntem așa. Creierul confundă realitatea cu ceea ce este imaginat mental, s-a demonstrat acest lucru. Prin exerciții de programare mentală NLP, ne putem programa mintea spre ceea ce dorim să realizăm.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Modul în care ne hrănim fiecare dintre noi creierul cu stimuli senzoriali, va determina în mod decisiv modul în care ne modelăm viața. NLP presupune că oamenii au canale diferite de percepție dominante (vizual, olfactiv, auditiv, kinestezic, gustativ). Unii oameni preferă mai mult experiențele auditive, alți preferă experiențele vizuale și așa mai departe.

Cu ajutorul disciplinei NLP putem învăța cum să ne schimbăm tiparele de gândire și acțiune, în scopul de a obține rezultate în mod consecvent

NLP ne ajută să aveam o percepție clară asupra propriilor programe mentale și chiar să ne dăm seama de programele altora. Fiecare om are anumite programe pe care el le numește obiceiuri. Programarea neuro-lingvistică ne ajută să depistăm aceste programe și să fim conștienți că multe dintre ele nu ne sunt utile să putem să facem o schimbare, să trăim viața pe care ne-o dorim.

NLP ne învață cum să scăpăm de anumite amintiri (din situații trecute negative, care ne împiedică creșterea) și cum să le orientăm spre obiectivele voastre

NLP ne învață să scăpăm de "gunoiul mental", de credințele, gândurile negative, prejudecățile și amintirile neplăcute, pe care le-am colectat în mod conștient și inconștient, de când ne-am născut. Toate acestea ne determină modul de a fi, de a acționa și de a ne construi viața. Mintea are o capacitate infinit de puternică de a stoca toate informațiile, ca într-o "bază de date".

Multe din aceste informații sunt inutile și de aceea le numim "gunoaie mentale". Trebuie să le eliminăm, să scăpăm de ele, pentru că nu ne ajută să facem față realității pe care o trăim, ne împiedică să "creștem", să avem viața pe care ne-o dorim.

Prin tehnicile NLP putem scăpa de toate aceste amintiri negative și în acest fel, viața noastră s-ar putea îmbunătăți în multe aspecte. Oamenii de știință au făcut multe cercetări în scopul de a cunoaște capacitatea relativă a minții, modul în care amintirile revin în conștient din subconștient și cum aceste informații ne influențează comportamentul în mod direct. Unii au scris cărți, de care am spus mai sus, alții au ținut cursuri și seminarii.

Cursurile de Programare Neuro-Lingvistică (NLP) oferă cunoștințe foarte ușor de înțeles, într-un limbaj simplu și accesibil tuturor, prin care putem găsi viziunea vieții noastre și ne putem transforma viața pas cu pas, în planuri vizibile în toate domeniile. Cursurile prezintă strategii folosite de experți, care dacă sunt folosite, pot ajuta oamenii să aibă succes în ceea ce își doresc.

Iată ce ne învață tehnicile NLP:

 

  • Cum putem construi relații armonioase și de durată cu cei din familie, prietenii, partenerii de afaceri, clienții și angajații.
  • Cum ne putem îmbunătăți stările mentale, cum putem ieși din stările emoționale negative, cum putem elimina tensiunile și încărcătura provenită din amintirile neplăcute din viața noastră.
  • Modul prin care ne putem dezvolta o încredere de sine de nezdruncinat și astfel putem avea mai mult succes.
  • Cum să facem față la obstacolele vieții de zi cu zi, cum depășim fricile, frustrările, timiditatea și alte emoții sau trăiri negative.
  • De ce este important să ne adresăm cu încredere persoanelor dragi, dar și oamenilor din jur.

 

Toate acestea și multe alte beneficii ne pot ajuta să ne îmbunătățim viața, relațiile în familie, performanțele la job, etc. Asta este cu adevărat extraordinar!