Prognoza meteo pe doua saptamani. Cum va fi vremea in perioada 4-17 mai 2020

,

Mteorologii au emis prognoza pentru urmatoarele doua saptamani. Iată cum va fi vremea în perioada 4 - 17 mai.


In articol:

Prognoza meteo pe doua saptamani. Vremea în Banat

În Banat, intervalul va debuta cu vreme răcoroasă, cu medii ale valorilor maxime de 17...20 de grade şi ale minimelor de 4...8 grade, iar ziua de 6 mai va fi chiar rece pentru prima decadă a lunii mai, cu 10...13 grade la orele amiezii. Din data de 8 mai, vremea se va încălzi apreciabil, temperatura aerului ajungând la valori peste cele specifice climatologic, respectiv maxime de 25...28 de grade şi minime de 8...12 grade, mediat regional. Ulterior, după 12 mai, deşi vor fi unele variaţii termice de la o zi la alta, estimările prognostice indică o probabilitate mare ca regimul temperaturii aerului să fie în general apropiat de cel normal pentru a doua decadă a lunii mai. Va ploua pe spaţii mai extinse în jurul datei de 6 mai, apoi probabilitatea de ploaie va fi în creştere începând din 11 mai.

Prognoza meteo pe doua saptamani. Vremea în Crișana

În Crișana, primele zile ale intervalului de referinţă vor fi caracterizate de o vreme răcoroasă, cu medii ale valorilor maxime de 16...19 de grade, iar ale minimelor de 4...7 grade, iar ziua de 6 mai va fi chiar rece pentru prima decadă a lunii mai, cu 2...4 grade dimineaţa şi 9...12 grade la orele amiezii. Din data de 8 mai, temperaturile vor creşte semnificativ, vremea devenind mai caldă decât normalul perioadei, cu maxime de 23...27

de grade şi minime de 7...11 grade, mediat regional. Apoi, după 12 mai, vor fi unele oscilaţii termice de la o zi la alta, dar estimările prognostice indică o probabilitate mare ca regimul termic să se situeze în general în jurul celui climatologic specific pentru mijlocul lunii mai. Va ploua pe spaţii mai extinse în jurul datei de 6 mai, apoi probabilitatea de ploaie va fi în creştere începând din 11 mai.

Prognoza meteo pe doua saptamani. Vremea în Transilvania

În Transilvania, intervalul va debuta cu vreme răcoroasă, cu medii ale valorilor maxime de 14...19 grade şi ale minimelor de 1...7 grade, iar ziua de 6 mai va fi chiar rece pentru prima decadă a lunii mai, cu 8...12 grade la orele amiezii. Din data de 8 mai, temperaturile vor fi în creştere semnificativă, până la un ecart mediu al maximelor de 21...26

de grade şi al minimelor de 6...11 grade- cu mult peste cel normal. Vor fi unele variaţii termice de la zi la alta în perioada 12-17 mai, însă estimările prognostice indică o probabilitate mare ca regimul termic să fie apropiat de cel obişnuit pentru mijlocul lunii mai. În primele zile, va ploua pe spaţii extinse, local în cantităţi mai însemnate, apoi probabilitatea de ploaie va creşte din nou începând din 11 mai.

Prognoza meteo pe doua saptamani. Vremea în Maramureș

În Maramureș, debutul perioadei de referinţă va fi caracterizat de o vreme răcoroasă (maxime termice de 14...17 grade şi minime de 3...6 grade, mediat regional), chiar mult mai rece decât în mod obişnuit în prima decadă a lunii mai în data de 6 mai, când în medie valorile diurne vor fi de 9...11 grade. Încălzirea substanţială a vremii ce va urma din data de 8 mai va determina temperaturi cu mult peste mediile multianuale, maxime de 24...26 de grade şi minime de 8...11 grade. Pentru perioada 12-17 mai, estimările indică uşoare variaţii în evoluţia regimului termic, dar cel mai probabil cu o situare a valorilor în jurul celor climatologic specifice pentru mijlocul lunii mai. Vor fi ploi frecvente, în general moderate cantitativ, în primele zile, apoi probabilitatea să plouă va creşte din nou după data de 11 mai.

Prognoza meteo pe doua saptamani. Vremea în Moldova

În Moldova, în prima parte a intervalului de referinţă, vor fi zile caracterizate de o vreme răcoroasă, cu medii ale valorilor maxime de 15...19 grade, iar în data de 6 mai vremea va fi chiar rece pentru prima decadă a lunii mai, cu 10...14 grade la orele amiezii. Minimele nocturne se vor situa în medie între 7 şi 10 grade. Din data de 8 mai, temperaturile vor creşte treptat, dar semnificativ, vremea devenind mai caldă decât normalul perioadei, cu maxime de 25...27 de grade în 11 mai. Apoi, sunt de aştepat unele oscilaţii termice de la o zi la alta, dar cu probabilitate mare ca valorile să se menţine în general apropiate de cele climatologic specifice la mijlocul lunii mai. Va ploua pe spaţii extinse, local în cantităţi mai importante, în perioada 4- 7 mai, apoi probabilitatea pentru ploi locale va fi în creştere după 12 mai.

Prognoza meteo pe doua saptamani. Vremea în Dobrogea

În Dobrogea, pe parcursul primei săptămâni de prognoză vor fi valori de temperatură apropiate de cele climatologic specifice (maxime de 17...21 de grade şi minime de 11...13 grade), iar în zilele de 6 şi 7 mai vremea va fi rece, cu un ecart termic mediu la amiază de 13...16 grade. Va urma o perioadă (11- 13 mai) de vreme foarte caldă, cu precădere în partea continentală a regiunii, cu valori diurne de 19...22 de grade pe litoral şi 24...27 de grade în rest, apoi, conform estimărilor, cel mai probabil va fi un regim termic apropiat de cel obişnuit la mijlocul lunii mai. În perioada 4-7 mai ploile vor fi frecvente şi local mai însemnate cantitativ, ulterior probabilitatea de ploaie fiind relativ redusă.

Prognoza meteo pe doua saptamani. Vremea în Muntenia

În Muntenia, primele zile ale intervalului de referinţă vor fi caracterizate de o vreme în general răcoroasă, cu medii ale valorilor maxime de 16...19 grade şi ale minimelor de 7...10 grade, iar ziua de 6 mai va fi chiar rece pentru prima decadă a lunii mai, cu 13...16 grade în orele amiezii. Din data de 8 mai, temperaturile vor creşte semnificativ, vremea devenind deosebit de caldă, astfel că între 10 şi 12 mai maximele vor fi de 25...28 de grade, iar minimele de 9...12 grade, mediat regional. Apoi, deşi vor fi unele variaţii de la o zi la alta, estimările prognostice indică o probabilitate mare ca regimul termic să se situeze în general în jurul celui cliamtologic specific pentru mijlocul lunii mai. La începutul intervalului va ploua pe spaţii extinse, pe alocuri mai însemnat cantitativ, apoi probabilitatea pentru ploi locale va fi din nou în creştere după 12 mai.

Prognoza meteo pe doua saptamani. Vremea în Oltenia

În Oltenia, până în data de 8 mai, temperaturile se vor situa în general în jurul celor climatologic specifice perioadei, cu maxime de 18...22 de grade şi minime de 6...9 grade, valori mai mici, caracterizând o vreme răcoroasă, urmând a se înregistra în 6 mai. Apoi, însă, vremea se va încălzi semnificativ, ajungând în jurul datei de 11 mai la valori diurne de 26...28 de grade, mediat regional. Până la sfârşitul intervalului de referinţă estimările indică un regim termic în general în jurul celui normal la mijlocul lunii mai. În primele zile vor mai fi averse locale, în general slabe, apoi probabilitatea de ploaie va fi în creştere începând din 12 mai.

Prognoza meteo pe doua saptamani. Vremea la munte

La munte, debutul perioadei de referinţă va fi caracterizat de o vreme în general mai rece decât ar fi normal pentru această perioadă a anului (maxime termice de 4...8 grade şi minime de 0...3 grade, în medie), în special în jurul datei de 6 mai, când în medie valorile diurne vor fi de 1...4 grade, iar minimele negative. Încălzirea substanţială a vremii ce va urma după data de 8 mai va determina temperaturi peste mediile multianuale, cu maxime de 12...16 grade şi minime de 3...8 grade. Ulterior, deşi cu variaţii uşoare de la o zi la alta, temperaturile se vor menţine în general apropiate de cele normale la mijlocul lunii mai. Până în data de 7 mai, precipitaţiile vor fi frecvente şi local însemnate cantitativ; în data de 6 mai vor predomina ninsorile, iar în celelalte zile vor fi ploi şi precipitaţii mixte la altitudini mari. Probabilitatea de ploaie va fi din nou în creştere după data de 11 mai.

Citeste si: Alerta meteo. Cod galben de ploi, vijelii si grindina in 33 de judete!

Citeste si: Vremea 27 aprilie- 3 mai: cum va fi vremea de 1 mai

Citeste si: Vremea se schimbă radical la început de săptămână. Ploi, lapoviță și ninsori în mai multe zone ale țării

 

Citește-ne pe
Citește și:

Coronavirus Romania - 349 de cazuri noi si 13.512 imbolnaviri. Cati pacienti s-au vindecat

Dezvăluirea care RĂSTOARNĂ declarația lui Vlad Voiculescu! Ies la iveală conexiuni la VÂRFUL Ministerului de Interne

Clasament Survivor România 2021. O concurentă nouă ajunge pe locul 1 în topul eficacității. Pe ce loc au ajuns Zanni și Jador

Kanal D, primul loc pe Comercial si National, sambata seara, in intervalul 16:00-18:00, cu "Puterea Dragostei"

Andreea Pirui ii acuza pe Bianca si Livian ca sunt impreuna si ca mint lumea! Reactia uluitoare a lui Livian

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies