Vremea 27 aprilie - 3 mai: cum va fi vremea de 1 mai

,
Prognoza meteo
Prognoza meteo

Vremea 27 aprilie - 3 mai: cum arata prognoza meteo pentru data de 1 mai.


In articol:

Administratia Nationala de Meteorologie a

emis prognoza meteo pentru intervalul 27 aprilie- 3 mai. Tendinta generala este de incalzire; cu toate acestea dupa data de 2 mai vremea urmeaza sa se raceasca.

Vremea 27 aprilie- 3 mai: Banat

In Banat, in primele zile ale intervalului, temperatura aerului va fi in crestere, pâna la valori ce se vor situa peste cele climatologic specifice, cu medii ale maximelor de 22...25 de grade si ale minimelor de 7...11 grade. In perioada 02-04 mai, vremea se va racori, iar temperaturile diurne, cuprinse intr-un ecart mediu de 17....20 de grade, vor fi usor sub cele normale, iar cele nocturne se vor mentine comparabile cu cele din intervalul anterior.

Pentru cea de-a doua saptamâna de prognoza, estimarile indica persistenta unui regim termic caracterizat de valori mult peste mediile multianuale. In perioada 29 aprilie- 03 mai, temporar va ploua (vor fi averse insotite de descarcari electrice), dar numai local, in zonele deluroase, se vor cumula cantitati de apa in general moderate.

Citeste si: BREAKING NEWS: In ce data au loc examenul de Bacalaureat si Evaluarea Nationala in acest an. Anunt oficial

Vremea 27 aprilie- 3 mai: Crisana

Prognoza meteo
Prognoza meteo

In Crisana, intervalul va debuta cu incalzirea vremii de la o zi la alta, pâna la valori ce se vor situa peste cele climatologic specifice, cu medii ale maximelor de 21...25

de grade si ale minimelor de 8...11 grade. In perioada 02- 04 mai, temperaturile diurne vor fi in scadere si se vor incadra intr-un ecart mediu de 17....20 de grade, valori sub cele normale pentru inceputul lunii mai, iar cele nocturne se vor mentine comparabile cu cele din intervalul anterior.

Pentru cea de-a doua saptamâna de prognoza, estimarile indica persistenta unui regim termic caracterizat de valori mult peste mediile multianuale.

In perioada 29 aprilie- 03 mai, temporar va ploua (vor fi averse insotite de descarcari electrice), dar numai local, in special in zonele deluroase, se vor cumula cantitati de apa in general moderate.

Citeste si: Ordonanta militara 10: noi prevederi anuntate de Klaus Iohannis. Ce se intampla cu persoanele care au peste 65 de ani

Vremea 27 aprilie- 3 mai: Transilvania

In Transilvania, in primele zile ale intervalului, vremea va fi in incalzire, astfel ca temperatura aerului va ajunge la valori peste cele normale in aceasta perioada din an, cu maxime de 19...23 de grade si minime de 6...10 grade. In primele nopti se vor inregistra inca valori negative, in special in depresiuni si se mentin conditiile de bruma.

Perioada 02- 04 mai va aduce o scadere a temperaturilor pâna spre valori diurne sub cele climatologic specifice, intre 13 si 17 grade, iar noaptea se vor inregistra intre 2 si 6 grade, mediat regional. Pentru cea de-a doua saptamâna este estimata o incalzire semnificativa a vremii. In perioada 29 aprilie- 03 mai, temporar va ploua (vor fi si averse insotite de descarcari electrice), iar local se vor cumula cantitati de apa in general moderate. Probabilitatea de ploaie va creste din nou spre sfârsitul intervalului de referinta.

Citeste si: Alexandru Rafila, anunt de ultima ora. Ce se intampla in Romania peste 4 zile: "Vom vedea atunci daca..."

Vremea 27 aprilie- 3 mai: Maramures

In Maramures, in primele zile ale intervalului, temperatura aerului va fi in crestere, pâna la valori ce se vor situa usor peste cele climatologic specifice, cu medii ale maximelor de 20...22 de grade si ale minimelor de 6...10 grade. In perioada 02- 04 mai, vremea se va racori, temperaturile diurne, de 15...17 grade mediat regional, vor fi sub cele normale, iar cele nocturne se vor mentine comparabile cu cele din intervalul anterior.

Pentru cea de-a doua saptamâna de prognoza, estimarile indica persistenta unui regim termic caracterizat de valori mult peste mediile multianuale. In perioada 29 aprilie- 03 mai, temporar va ploua (vor fi averse insotite si de descarcari electrice) si se vor cumula cantitati de apa in general moderate. Probabilitatea de ploaie va creste din nou spre sfârsitul intervalului de referinta.

Citeste si: Testul care îți schimbă viața. Ce au inventat cercetătorii de la Oxford

Vremea 27 aprilie- 3 mai: Moldova

Prognoza meteo
Prognoza meteo

In Moldova, intre 28 aprilie si 1 mai, vremea va fi mult mai calda decât in mod normal in aceasta perioada din an, cu temperaturi maxime ce vor ajunge la valori medii de 22...25 de grade, in timp ce minimele vor fi de 6...11 grade. Va urma un interval mai racoros (02- 05 mai), cu temperaturi insa apropiate de normal, ziua intre 16 si 19 grade, iar noaptea intre 5 si 9 grade, mediat regional. Ulterior acestei date, tendința va fi de incalzire semnificativa a vremii.

Probabilitatea de ploaie (averse insotite si de descarcari electrice) va fi mai ridicata in perioada 30 aprilie- 3 mai când local se pot cumula cantitati de apa in general moderate, insa mai ales in nordul si in vestul regiunii.

Vremea 27 aprilie- 3 mai: Dobrogea

In Dobrogea, pâna in data de 01 mai, vremea fi in incalzire, astfel ca, in special in zona continentala, temperaturile se vor situa peste cele normale ale perioadei, cu medii ale maximelor de 20...25 de grade; valori mai scazute se vor inregistra cu precadere in primele zile pe litoral. Minimele termice vor fi de 8...12 grade.

Racirea vremii ce se va resimti in 02 si 03 mai va determina valori diurne usor sub mediile multianuale, de 16...18 grade, mediat regional. Ulterior vremea se va incalzi din nou, estimarile indicând probabilitatea inregistrarii unor valori cu mult peste cele climatologic specifice in prima jumatate a lunii mai. Probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicata in perioada 01- 04 mai.

Vremea 27 aprilie- 3 mai: Muntenia

In Muntenia, intervalul va debuta cu incalzirea vremii de la o zi la alta, pâna la valori ce se vor situa peste cele climatologic specifice, cu medii ale maximelor de 23...25 de grade si ale minimelor de 8...11 grade. In perioada 02- 04 mai, temperaturile vor fi in scadere si se vor incadra ziua intr-un ecart mediu de 16...19 grade, valori sub cele normale pentru inceputul lunii mai, iar cele nocturne vor fi de 6...9 grade.

Pentru cea de-a doua saptamâna de prognoza, estimarile indica o incalzire semnificativa a vremii. In perioada 30 aprilie- 3 mai, temporar va ploua (vor fi averse insotite si de descarcari electrice), iar local, in special in zonele deluroase, se vor cumula cantitati de apa in general moderate.

Vremea 27 aprilie- 3 mai: Oltenia

In Oltenia, intre 28 aprilie si 1 mai, vremea va fi mai calda decât in mod normal in aceasta perioada din an, cu temperaturi maxime ce vor ajunge la valori medii de 22...25 de grade, in timp ce minimele vor fi de 8...11 grade. Va urma un interval mai racoros (02- 05 mai), cu temperaturi insa apropiate de normal, ziua intre 16 si 20 de grade, iar noaptea de 6...9 grade, mediat regional.

Pentru a doua saptamâna de prognoza, tendința va fi de incalzire semnificativa a vremii. Probabilitatea de ploaie (averse insotite si de descarcari electrice) va fi mai ridicata in perioada 29 aprilie- 03 mai, dar numai local se pot cumula cantitati de apa in general moderate, mai ales in nordul regiunii.

Vremea 27 aprilie- 3 mai: La munte

La munte, pâna in data de 1 mai, vremea va fi in incalzire treptata, astfel ca temperaturile vor ajunge sa se situeze peste cele specifice perioadei din an; cele maxime vor fi in medie de 9...15 grade, iar minimele vor fi negative la altitudini mari, in rest urmând a se incadra intre 2 si 5 grade.

O scadere de temperatura se va resimti in intervalul 02-04 mai, cu valori diurne de 6...10 grade si nocturne de 0...3 grade, in medie. Pentru cea de-a doua saptamâna, estimarile indica posibilitatea unui regim termic cu mult peste cel specific perioadei. Probabilitatea pentru precipitatii (predominant ploi) va fi ridicata in perioada 29 aprilie – 04 mai, când se pot cumula local cantitati de apa mai insemnate si din nou spre sfârsitul intervalului de referinta.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Carmen Negoiță și Olga Verbițchi încheie lista concurentelor care intră în lupta pentru Cea mai stilată vedetă din România!

FOTO - Descoperire epocală în orașul antic scufundat din Egipt: obiecte din secolul al IV-lea î.e. n. păstrate impecabil

Cine este actualul iubit al fiicei lui Liviu Dragnea? Alexandra Dragnea este acuzată că i-a distrus acestuia cariera

5 lucruri complet inedite despre Disneyland

Impresionant! Ce a hotărât să facă bărbatul care are 15 copii cu două surori

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies