Prognoza meteo pe 5 zile. Cat mai ninge in Romania si cat de ger va fi

Author: B.M.
Actualizat: 23 mar 2020, 11:19
Prognoza meteo pe 5 zile: cat mai ninge in Romania

Prognoza meteo pe 5 zile: cand se opresc ninsorile si cand scapam de ger. Cum va fi vremea in Romania.

Incepand

cu aceasta saptamana Romania traverseaza un episod de iarna tarzie, cu ninsori in majoritatea zonelor din tara si temperaturi sub limita inghetului. Administratia Nationala de Meteorologie a emis si o serie de coduri de avertizare.

Iata cum va fi vremea in Romania in urmtoarele zile.

Prognoza meteo pe 5 zile: viscol si ninsori in tara

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie,

pana in data de 25 martie va fi iarna in Romania. In intervalul mentionat, vremea se va raci accentuat in toata tara, devenind treptat deosebit de rece pentru ultima decada a lunii martie.

Aria precipitatiilor va cuprinde cea mai mare parte a tarii. La munte va ninge, in centrul, nordul si nord-estul teritoriului treptat vor predomina ninsorile, incepand de luni ploile se vor transforma in lapovita si ninsoare si in restul tarii.

Se va depune strat de zapada, mai consistent indeosebi in zonele de munte si in regiunile sudice – sud-vestice. Izolat vor fi posibile depuneri de polei.

Vantul va prezenta intensificari, cu viteze in general de 50…60 km/h, mai mari in regiunile sudice – sud-estice si la munte. Local si temporar va fi viscol.

Citeste si: Ce se intampla cu anul scolar? Raluca Turcan: "Exista trei scenarii- evaluarile au loc asa cum era prevazut, evaluarile sunt decalate sau repetarea anului

Citește și: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”

Citeste si: Simptome coronavirus, povestite de o persoana infectata: "M-am trezit si imi ardeau ochii"

Citeste si: Cât durează să te vindeci de coronavirus?

Prognoza meteo pe 5 zile: cod galben de ninsori si viscol

Administratia Nationala de Meteorologie a emis un cod galben de ninsori si viscol valabil in datele de 23 martie, ora 02:00, si 25 martie, ora 10:00.

In intervalul mentionat in Dobrogea si in jumatatea estica a Munteniei, vor fi intensificari ale vantului cu viteze in general de 55...75 km/h. Temporar se vor semnala precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare, cu depunere de strat de zapada, dar trecator si ploaie, favorizand formarea poleiului.

In zona Carpatilor Orientali si a Muntilor Apuseni, precum si in sudul Transilvaniei, temporar va ninge, moderat cantitativ (10...20 l/mp) si se va depune strat de zapada, pe alocuri consistent. Vantul va prezenta intensificari cu viteze de 50...60 km/h, iar in zona montana inalta rafalele vor depasi 70...90 km/h, viscolind ninsoarea.

Citeste si: Coronavirus. Un nou simptom asociat infectarii cu COVID-19. Tinerii, mai expusi

Prognoza meteo ANM marți, 14 martie 2023. Vremea se va menține frumoasă și se va încălzi în majoritatea regiunilor

Prognoza meteo pe 5 zile: cod portocaliu de ninsori si viscol

Administratia Nationala de Meteorologie a emis si un cod portocaliu de ninsori si viscol valabil intre 23 martie, ora 02:00 si 25 martie, ora 10:00.

In intervalul mentionat, in Oltenia, vestul Munteniei, sudul Banatului si Carpatii Meridionali, temporar va ninge abundent (30 – 50 l/mp), iar stratul de zapada va fi consistent.

Vantul va prezenta intensificari cu viteze de 40...55 km/h, iar in Carpatii Meridionali, in judetele Olt si Teleorman, precum si in sudul judetelor Valcea si Arges, rafalele vor atinge 60...70 km/h, viscolind ninsoarea si determinand scaderea semnificativa a vizibilitatii.

 

Taguri: