Cât durează să te vindeci de coronavirus?

,

Specialiștii care tratează zilnic persoane infectate cu noul COVID-19 au descoperit că fiecare organism reacționează diferit în fața bolii. Cât durează să te vindeci de coronavirus?


In articol:

Noul coronavirus reprezintă o adevărată provocare pentru sistemul medical internațional. Medicii încă sunt în căutarea celor mai importante răspunsuri legate de acest virus care a făcut o mulțime de victime la nivel mondial.

Citeste si: Harvey Weinstein, diagnosticat cu coronavirus în închisoare. Cum vor proceda autoritățile?

În timp ce unele persoane se confruntă cu forme ușoare ale bolii, altele pot dezvolta complicații, iar acest lucru poate influența foarte mult procesul de vindecare.

Cât durează să te vindeci de coronavirus?

De când a izbucnit pandemia de coronavirus, în mintea oamenilor au apărut tot felul de întrebări, una dintre acestea fiind legată de timpul necesar pentru vindecarea completă. Ministerul Sănătății a lămurit acest aspect, făcând precizări legate de parcursul bolii din momentul apariției primelor simptome și până la vindecare.

Citeste si: Coreea de Sud trimite 2.000.000 de teste de coronavirus în România. Anuntul autoritatilor

"În cazul persoanelor care fac forma ușoară sau moderată a bolii, vindecarea nu apare mai devreme de 2 săptămâni de la apariția primelor simptome. Pentru persoanele care fac o formă severă a infecției cu coronavirus, vindecarea poate dura până la 6 săptămâni, dar cel mai frecvent o lună.

Datele curente ne arată că 1 din 5 persoane infectate cu coronavirus vor dezvolta o formă severă a bolii.

Date fiind duratele lungi necesare vindecării, în cazul unui număr mare de persoane infectate cu coronavirus există riscul semnificativ al aglomerării spitalelor și chiar a depășirii capacității lor. Astfel de fenomene sunt întâlnite în Italia sau în China.

De aceea este esențial să încetinim ritmul de infecție cu coronavirus pentru a evita suprasolicitarea medicilor și asistenților noștri medicali. Cea mai eficientă metodă dovedită prin care putem face asta este reducerea sau restrângerea contactelor sociale.

Vă rugăm evitați contactul direct cu alte persoane, evitați deplasările și zonele aglomerate, păstrați o distanță de cel puțin 1,5 metri (cât 3 pași) față de alte persoane.
Doar respectând cu toții regulile, ne putem apăra de acest virus.", au precizat reprezentanții Ministerului Sănătății.

Citeste si: Scandalul transferului pacienţilor cu COVID-19 de la Galaţi la Brăila

 

Citește-ne pe
Citește și:

Medicii francezi au descoperit un simptom coronavirus care se manifesta in special la tineri

Alfred Simonis, despre atacarea la CCR a legii privind piețele: Sfidare mai mare nu există

Rețeta tradițională care i-a dat pe spate pe jurații Chefi la Cuțite: Ciulama de pui cu ciuperci și mămăliguță. Secretul care o face absolut delicioasă

Modelul de declaraţie pe proprie răspundere pe care trebuie să o completeze cei care se deplasează în afara locuinţei şi cel al adeverinţei semnate de angajator

Cand intra in vigoare restrictiile de deplasarea in afara domiciliului. Mall-urile si cabinetele stomatologice s-au inchis


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies