Ce se intampla cu anul scolar? Raluca Turcan: "Exista trei scenarii - evaluarile au loc asa cum era prevazut, evaluarile sunt decalate sau repetarea anului

Raluca Turcanu a facut precizari in ce priveste anul scolar si desfasurarea evaluarilor nationale. Care sunt cele trei scenarii luate in calcul


In articol:

Vicepremierul Raluca Turcan afirmă că sunt luate în calcul trei scenarii în privinţa anului şcolar, în contextul coronavirusului: evaluările au loc conform calendarului iniţial, evaluările sunt decalate sau anul şcolar va fi repetat.

Raluca Turcan a declarat, luni, la RFI, că solicitat Ministerului Educaţiei o analiză privind evoluţia cursurilor online, în contextul coronavirusului: ”Am solicitat o analiză din partea Ministerului Educaţiei, tocmai pentru a vedea cum se desfăşoară educaţia online şi în baza programelor speciale create în parteneriat cu TVR pe educaţia copiilor. Plecăm de la principiul că nicio evaluare nu poate să fie în afara materiei predate. Dacă efectele predării online vom vedea că ating toate segmentele sociale, pentru că evident, România are şi segmente extrem de vulnerabile, unde accesul la Internet este îngrădit, unde inclusiv accesul la televiziune este deficitar, vom vedea în funcţie de aceste evaluări cum vom proceda cu anul şcolar”.

Vicepremierul precizează că există trei scenarii în privinţa anului şcolar: ”Sunt trei etape posibile, cel puţin din perspectiva mea. Una ar fi ca anul şcolar să continue şi evaluările să fie aşa cum au fost prevăzute, dar e un scenariu destul de greu de atins, întrucât deja se prefigurează închiderea şcolilor peste perioada anunţată. Al doilea scenariu ar fi al decalării evaluărilor, iar al treilea ar fi al repetării anului, însă vom vedea, e foarte-foarte dificil de afirmat acum care va fi soluţia”.

Raluca Turcan spune că ”toate scenariile sunt posibile, nu există o ţară în care să nu fie luate în considerare toate scenariile”.

Citeste si: Coronavirus Romania - Raed Arafat: "Virusul nu se ia de pe haine". Unde rezista coronavirus cel mai mult

Citeste si: Coronavirus: evolutia bolii! In a cata zi se simt cel mai rau infectatii si cate zile dureaza boala

Citeste si: Coreea de Sud trimite 2.000.000 de teste de coronavirus în România. Anuntul autoritatilor

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Cookies