Prognoza meteo de Crăciun 2022 în România. Vremea va fi mai caldă decât ar fi normal pentru această perioadă a anului

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 23 dec 2022, 11:59

Prognoza meteo ANM de Crăciun 2022

Sursa: Unsplash

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea de Crăciun 2022. Iată prognoza meteo ANM pentru 25 și 26 decembrie 2022.

Prognoza meteo de Crăciun 2022 aduce vești proaste pentru cei care visau la sărbători cu multă zăpadă. Meteorologii anunță că vremea va fi mai caldă decât ar fi normal pentru ultimele zile din luna decembrie, astfel că șansele să apară precipitații sub formă de ninsoare sunt reduse.

Cum va fi vremea de Crăciun în România? 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță un Crăciun fără zăpadă și cu temperaturi mult peste limitele normale.

Astfel, în regiunile centrale, maximele se vor situa peste normalul perioadei, la fel și în zonele montane. Astfel, de Crăciun 2022 nu va ninge la munte, iar temperaturile vor fi destul de ridicate. În restul țării, temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru ultima decadă a lunii decembrie, însă vor lipsi precipitațiile sub formă de ninsoare. 

În București, pe 25 decembrie 2022 se anunță o temperatură maximă de cuprinsă între 9 și 11 grade, cea mai mare din intervalul 19-25 decembrie 2022.

Cerul va fi variabil, iar soarele va fi prezent pe cer, încălzind atmosfera. În cursul nopții se mai pot strânge câțiva nori, însă nu vor fi precipitații și este anunțată o minimă de 0 grade. După lăsarea serii vor fi condiții de ceață.

În a doua zi de Crăciun, pe 26 decembrie 2022, tendința va fi de răcire, astfel că se va înregistra o maximă de 9 grade.

Vremea va fi frumoasă, va fi soare, iar vântul va sufla slab și moderat. În noaptea de 26 spre 27 decembrie 2022, cerul va fi mai mult senin, dar se va face mai frig, minima coborând până la -1 grad.

La Brașov, de Crăciun 2022 se anunță vreme frumoasă și mult mai caldă decât ar fi normal. Astfel, se va înregistra o maximă de 7 grade, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Noaptea, minima nu va coborî sub 1 grad. Pe 26 decembrie 2022, maxima va fi de 8 grade, iar vremea va fi în general frumoasă. Noaptea, meteorologii anunță o minimă de 2 grad, se vor strânge norii și mai pot să apară ploi slabe.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Doar la altitudini mari va mai fi strat de zăpadă. 

Citește și: Vremea Crăciun 2022 și Revelion 2023. În ce zone din țară va ninge de sărbători. Prognoza meteo ANM pentru următoarea perioadă

Cum arată prognoza meteo în țara noastră pentru perioada sărbătorilor de iarnă? 

Dacă de Crăciun 2022 vremea va fi în general frumoasă la nivelul întregii țări, iar temperaturile vor fi destul de ridicate, de Revelion 2023, vremea se va mai răci, însă în anumite regiuni, în continuare temperaturile vor fi

mai mari decât ar fi normal. 

Nici la finalul anului nu sunt așteptate precipitații sub formă de ninsoare, ci doar izolat pot să mai apară ploi slabe. Astfel, în perioada sărbătorilor de iarnă, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță temperaturi ridicate și un regim pluviometric deficitar în toată țara. Vor lipsi ninsorile, pot să mai fie condiții de ceață, burniță și ploi, însă cantitățile de apă nu vor fi însemnate din punct de vedere cantitativ.

Citește și: Salvamontiștii au salvat 25 de oameni blocați în zăpezile din Munții Făgăraș! Nămeții sunt deja mari