PROGNOZA METEO: Cat va mai ploua? Vezi cum va fi vremea pana pe 23 iunie

,
PROGNOZA METEO: Cat va mai ploua? Vezi cum va fi vremea pana pe 23 iunie

Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice si a precipitatiilor ce se vor produce in intervalul 10 - 23 iunie, in fiecare regiune a tarii.

BANAT

 

Debutul intervalului de prognoza se va caracteriza printr-o scadere a temperaturilor maxime, ce vor atinge pe 12 iunie o medie de 22 de grade, cu 5 grade mai putin decat in prima zi a saptamanii.

 

In intervalul 13 – 17 iunie va urma o incalzire usoara si treptata a vremii, spre valori medii ale maximelor diurne de aproximativ 28 de grade, ceea ce caracterizeaza o vreme calda pentru mijlocul lunii iunie.

Totodata, pe parcursul primei saptamani, regimul termic nocturn are usoare variatii de 1...2 grade in plus sau in minus, in jurul valorii de 14 grade. incepand din 18 iunie temperaturile maxime pierd cateva grade, urmand sa ajunga la o medie de 26 de grade pe 23 iunie, in timp ce minimele nocturne raman la valori de 15 grade, in medie.

 

Ploile, mai ales averse, insotite si de descarcari electrice, se vor semnala pe tot parcursul intervalului de prognoza, dar mai importante cantitativ si pe arii mai extinse vor fi in intervalul 10 – 13 iunie.

 

CRISANA

 

Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme in racire usoara, spre o medie a temperaturilor maxime de 22 de grade in data de 12 iunie, dupa care regimul termic mediu diurn va fi in crestere treptata spre 28 de grade pe 17 iunie. Ulterior, vremea se mai raceste cu aproximativ 3 grade pana in ultima zi a perioadei de prognoza.

Temperaturile nocturne se vor mentine in general constante in ambele saptamani, situandu-se in medie in jurul valorii de 14 grade.

 

Aversele de ploaie si descarcarile electrice se vor semnala pe tot parcursul celor doua saptamani de prognoza, iar caracterul de torentialitate al ploilor se va manifesta mai ales in intervalul 10 – 13 iunie. Gradul de instabilitate atmosferica diminueaza semnificativ in intervalul 14 -17 iunie, in timp ce dupa 18 iunie va creste din nou probabilitatea de aparitie a fenomenelor specifice instabilitatii atmosferice.

 

TRANSILVANIA

 

Daca in prima zi se vor inregistra temperaturi maxime usor mai ridicate decat mediile climatologice ale perioadei, in urmatoarele doua zile valorile termice diurne marcheaza o scadere de apoximativ 5 grade, ajungand la o medie de 22 de grade pe parcusul zilei de 12 iunie. Vremea se incalzeste apoi, iar inceputul celei de-a doua saptamani de prognoza va fi carcaterizat de o vreme usor mai calda decat in mod obisnuit pentru a doua decada a lunii iunie, media temperaturilor maxime urmand a fi de 27 de grade.

Pana pe 23 iunie insa, regimul termic diurn va scadea cu aproximativ 3 grade, in timp ce minimele nocturne nu vor avea in general oscilatii pe tot parcursul perioadei de prognoza, situandu-se in jurul unei medii de 12 grade.

 

Fenomenele specifice instabilitatii atmosferice isi vor face aparitia in fiecare zi, dar vor fi mai frecvente si la cote ridicate in intervalul 10 – 14 iunie, precum si dupa data de 18 iunie, cu un plus insa pentru zilele de 11 si 12 iunie, cand se vor inregistra cantitati importante de precipitatii.

 

MARAMURES

 

Regimul termic mediu diurn al aerului marcheaza o scadere cu aproximativ 4 grade in primele trei zile ale intervalului, de la valori in jur de 26 de grade pe parcursul zilei de luni, 10 iunie. in intervalul 13 – 18 iunie se va resimti o incalzire treptata a vremii, dar dupa 19 iunie temperatura scade din nou, ajungand la sfarsitul zilelor de prognoza spre medii ale maximelor de 24...25 de grade. Pe parcursul noptilor intregului intervalul de prognoza, temperatura aerului nu va avea variatii semnificative, minimele situandu-se in jurul unei medii de 13...14 grade.

 

Ploile, prezente mai ales in intervalul 10 – 14 iunie si 17 – 23 iunie, vor avea caracter de aversa si vor fi insotite de descarcari electrice, iar probabilitatea pentru cantitati de apa mai importante va fi semnificativa in jurul datelor de 10, 11 si 12 iunie.

 

MOLDOVA

 

La inceputul primei saptamani a perioadei de prognoza, mediile temperaturilor diurne vor fi in scadere, apoi vor creste usor. A doua saptamana va debuta cu maxime de 27...28 de grade, pentru ca pana la sfarsitul acesteia temperatura aerului sa mai scada cu aproximativ 2 grade. Regimul termic mediu nocturn va ramane relativ constant in intervalul 11 – 23 iunie, urmand a se situa in jurul valorii de 15 grade.

 

Aversele si descarcarile electrice se vor semnala frecvent pana pe 16 iunie si din nou dupa 18 iunie, insa ploile vor fi mai importante cantitativ in intervalul 11 – 14 iunie si posibil pe 18 iunie.

 

DOBROGEA

 

Regimul termic se va mentine relativ constant in prima saptamana a intervalului de prognoza, cand valorile temperaturilor maxime vor fi, in medie, de aproximativ 26 de grade, iar cele ale minimelor nocturne de 17...18 grade – valori ce se mentin de interes si pe parcursul celei de a doua saptamani. incepand din primele zile ale saptamanii viitoare, maximele diurne adauga, in medie, 2 grade si raman in jurul valorii de 28 de grade pana la sfarsitul perioadei de prognoza, caracterizand astfel o vreme calda pentru a doua decada a lunii iunie.

 

Se vor semnala manifestari de instabilitate atmosferica intre 13 si 16 iunie, dar acestea vor fi pe arii mai extinse pe 13 si 14 iunie, cand izolat se pot inregistra cantitati de apa mai importante. Ulterior, ploile de scurta durata isi mai pot face aparitia trecator, cel mai probabil in jurul datei de 18 iunie.

 

MUNTENIA

 

Dupa o prima zi cu vreme calda, in care mediile temperaturilor maxime se vor situa in jurul valorii de 29 de grade, valorile termice vor marca o scadere usoara, urmand ca in intervalul 11- 16 iunie sa se situeze in jurul valorilor normale pentru acesta perioada, respectiv medii de 26 – 28 de grade. in a doua saptamana regimul termic mediu diurn se va mentine relativ constant, in jurul valorii de 29 de grade, caracterizand astfel o vreme calda. Temperaturile nocturne vor marca o crestere cu aproximativ doua grade in prima noapte, iar pana la sfarsitul intervalului de prognoza va avea usoare variatii in jurul unei medii de 15 grade.

 

Gradul de instabilitate atmosferica se mentine ridicat pe tot parcursul primei saptamani a intervalului de prognoza, urmand a se inregistra cantitati mai importante de precipitatii cu precadere in zilele de 11 si 12 iunie. incepand cu data de 16 iunie, probabilitatea de aparitie a averselor insotite de descarcari electrice scade semnificativ. Acestea se vor semnala sporadic, cel mai probabil pe 18 si 21 iunie.

 

OLTENIA

 

Vremea, calda in prima zi, se va racori treptat, astfel incat pe 12 iunie media maximelor va atinge 23 de grade. Ulterior, valorile termice diurne se inscriu pe un trend ascendent, iar la inceputul saptamanii viitoare vor ajunge din nou la medii in jur de 28 de grade. Pana pe 23 iunie va urma o perioada cu un regim termic relativ constant la valorile diurne, ce se vor mentine in jurul a 27...28 de grade Celsius, fiind usor mai ridicate decat mediile climatologice ale perioadei. Temperaturile medii nocturne vor avea usoare variatii pe tot parcursul celor doua saptamani si se vor situa in jur de 14...15 grade.

 

Ploile se vor semnala frecvent pana pe 16 iunie, dar averse mai importante cantitativ, insotite de descarcari electrice, vor cadea in intervalul 10- 13 iunie. in a doua saptamana fenomenele specifice instabilitatii atmosferice se vor semnala trecator si pe arii restranse, cu precadere in jurul datei de 18 iunie.

 

LA MUNTE

 

Valorile termice vor marca o scadere usoara in primele zile ale perioadei de prognoza, de la medii ale maximelor diurne de 18 grade in prima zi spre 14 grade pe 12 iunie. Apoi, vor fi in crestere pana pe 17 iunie, ajungand din nou la o medie de aproximativ 18 grade, in jurul careia de altfel se vor mentine pana la sfarsitul intervalului. Minimele nocturne vor avea mici fluctuatii in intervalul 8 ....10 grade pe parcursul celor doua saptamani.

 

Aversele, insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, vor fi frecvente in prima saptamana si mai importante cantitativ in intervalul 10 – 13 iunie. Ulterior, astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrane, mai ales in cursul dupa-amiezelor, cu o probabilitate mai mare de aparitie dupa data de 20 iunie.

Sursa: Mediafax.

 

Citește-ne pe
Citește și:

De pe podiumul “Bravo, ai stil! Celebrities”, direct pe coperta de revista! “Cover Girl”, conceptul inedit care le va provoca stilistic pe concurente, in editia de sambata seara...

Anunț de ULTIMĂ ORĂ de la CFR după haosul cu accidente și trenuri blocate pe șine

Momente de teroare pentru Gina Pistol. O femeie s-a prezentat în fața porții ei: „Să aveți parte de ce mi-a făcut mie Smiley…”

"Va implor..." Apelul disperat al unei mamici dupa ce fata bebelusului ei s-a umplut de rani si cicatrici

Lia Olguta Vasilescu: "Pensiile aflate pe legi speciale se dubleaza! Daca v-am spus ca sunt si prosti si iresponsabili"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies