Prognoza meteo APRILIE 2021. Cum va fi vremea până de Paști

,
prognoza meteo aprilie
Cum va fi vremea in luna aprilie

Potrivit meteorologilor, în aprilie vremea se va încălzi treptat și temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod normal.


In articol:

În următoarele săptămâni meteorologii anticipează o vreme instabilă, și variații mari de temperatură în aproape toate regiunile țării. Iată cum va fi vremea în luna aprilie.  

Prognoza meteo aprilie 2021. Cum va fi vremea în această lună

Temperaturile vor fi aproape de cele normale pentru această perioadă în săptămâna 30 martie-5 aprilie, pe întreg teritoriul României. În cea mai mare parte a țării va ploua mai puțin decât de obicei. Luna aprilie va începe cu temperaturi mai scăzute decât media perioadei.

În săptămâna 5-12 aprilie, pe întreg teritoriul țării, meteorologii estimează că temperaturile medii vor fi mai ridicate decât în mod normal.

Precipitațiile vor fi în general slabe, în mare parte a țării. În partea nord-vestică a țării, precipitațiile vor fi apropiate de cele normale pentru acestă perioadă.

În săptămâna 12-19 aprilie, temperaturile medii ale aerului vor avea valori apropiate de cele normale pentru acestă perioada a anului, la nivelul întregii țări.

Precipitațiile vor fi mai slabe decât de obicei, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

În săptămâna   19-26 aprilie, temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Precipitațiile estimate pentru această săptămână se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval.

Citeste si: Alerta meteo! ANM a emis o atentionare Cod Galben de ninsori insemnate cantitativ! Iata care sunt cele 15 judete vizate!

Cum va fi vremea în aprilie, în fiecare regiune din țară

Estimările ANM pentru luna aprilie  anunță că temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit, iar precipitațiile vor fi bogate.

La jumătatea lunii aprilie, temperaturile devin normale pentru această perioadă.

Banat

În prima parte a lunii, vremea va fi în încălzire treptată. Astfel, se va ajunge la o medie a temperaturilor pe timp de zi de 18…20 de grade şi pe timp de noapte de 6…8 grade.

Până la sfârşitul celor două săptămâni de prognoză sunt estimate variațăă termice destul de importante.

Temperaturile vor alterna de la de 18-22 de grade 12-15 grade Celsius. Din 2 aprilie probabilitatea căderii de ploi este însemnată.

Crișana

Între 30 martie şi 2 aprilie, temperaturile vor fi de 17…19 grade, peste cele specifice. Din 3 aprilie până la sfârşitul celor două săptămâni sunt estimate oscilaţii termice destul de importante. Temperaturile vor fi în unele zile de 22 de grade, iar în altele pot scădea până la 12 grade. Sunt șanse de plaoie după data de 2 aprilie.

Transilvania

Perioada prognozată începe cu temperaturi scăzute, dar acestea vor crește treptat și vor ajunge la 15…19 grade şi minime de 2…6 grade. Și aici vor alterna zilele calde cu cele destul de reci, iar ploile își vor face aparișia după data de 2 aprilie.

Maramureș

Temperaturile sunt în creștere și în Maramureș, unde vor ajunge până la 16 grade Celsius. Până la finalul perioadei prognozate, acestea vor alterna. Vor putea ajunge și 22 de grade, dar vor scădea și până la 14 grade. Va ploua răzleț până pe 1 aprilie, apoi șansele sunt din ce în ce mai ridicate.

Moldova

În Moldova temperaturile vor putea ajunge și la 20 de grade Celsius, până pe data de 2 aprilie, apoi acestea vor oscila. Va fi când cald, cțnd rece, cu temperaturi de 11 grade Celsius. Regimul pluviometric va fi deficitar până în data de 2 aprilie (când local vor fi manifestări de instabilitate atmosferică -averse şi descărcări electrice). Ulterior, vor fi şi perioade cu probabilitate de ploaie mai ridicată.

Dobrogea

În Dobrogea se va ajunge până pe 2 aprilie de la temperaturi de 12 grade, la temperaturi de 18 grade. Acestea vor fluctua după această dată. Se vor situa când la 21 de grade, când la 15. Vor fi ploi slabe, care se pot intensifica după data de 3 aprilie.

Muntenia

Temperaturile vor fi în creştere treptată între 30 martie şi 2 aprilie, de la valori de 11…14 grade şi minime de 0…4 grade, la o medie a celor diurne de 18…20 de grade şi a celor nocturne de 3…5 grade, peste cele climatologic specifice. Din 3 aprilie până la sfârşitul celor două săptămâni de prognoză sunt estimate oscilaţii termice destul de importante. Până în data de 3 aprilie va ploua slab şi trecător pe spaţii restrânse, apoi vor fi perioade cu probabilitate mai ridicată pentru ploi ce pot fi în general moderate cantitativ.

Oltenia

Temperaturile vor fi în general apropiate de normalul perioadei, în prima parte a perioadei prognozate. Se vor înregistra 14…16 grade, iar în data de 2 aprilie se încălzește. Vor fi 19…21 de grade la amiază, însă din 3 aprilie zilele calde vor alterna cu cele reci. Până în data de 2 aprilie, pe spaţii mici va ploua slab şi trecător. Ulterior, vor fi perioade cu probabilitate mai ridicată pentru ploi ce pot fi local moderate cantitativ.

La munte

Vremea se încălzește treptat până pe data de 2 aprilie. De la valori în general sub cele specifice perioadei la început (ziua -1…4 grade şi noaptea -8…-3 grade) se va ajunge la temperaturi peste cele normale, maxime în medie de 4…10 grade şi minime de -4…2 grade. Până la finalul intervalului de referinţă, vor alterna zilele calde, cu temperaturi peste mediile multianuale cu zile mult mai reci. Vor mai fi însă precipitaţii mixte. După data de 2 aprilie, vor fi perioade cu probabilitate mai ridicată pentru precipitaţii, local moderate sau însemnate cantitativ.

Citeste si: Fenomen meteo neobișnuit în București. Meteorologii au emis o prognoză specială pentru zona Capitalei. Ce se va întâmpla cu vremea în orele următoare?

Actualizarea pentru următoarele patru săptămâni indică pentru săptămâna 29 martie – 5 aprilie, în general, temperaturi ușor mai ridicate față de această săptămână și o tendință de deficit a cantităților de precipitații și acest semnal pare să se mențină până la jumătatea lunii aprilie, după care, a doua jumătate a lunii aprilie vine cu valori de temperaturi apropiate de normal, iar tendința de deficit rămâne de interes și pentru săptămâna 19-26 aprilie” a mai  spus Elena Mateescu, director ANM potrivit DCNews.

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru marti, 30 martie 2021. Urcă temperaturile în termometre, dar vin ploile

 

Citește-ne pe
Citește și:

Când se schimbă cauciucurile de iarnă cu cele de vară

Incident la Therme București: Toți vizitatorii au fost evacuați de urgență

Alex Velea, probleme mari cu legea. Fulgy l-a dat pe mâna polițiștilor. Câți ani de închisoare riscă

Prognoza meteo ANM pentru marti, 30 martie 2021. Urcă temperaturile în termometre, dar vin ploile

Se întoarce iarna! Codul galben de ninsori a fost prelungit. Ce zone se află sub avertizare meteo?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies