Prognoza meteo ANM vineri, 20 ianuarie 2023. Vremea se răcește și sunt anunțate precipitații și vânt puternic

Author: Amalia Georgescu

Prognoza meteo ANM pentru vineri, 20 ianuarie 2023 

Sursa: PixaBay

Ziua de vineri aduce vreme închisă în majoritatea zonelor țării și temperaturi în scădere. Iată prognoza meteo ANM petntru vineri, 20 ianuarie 2023.

După temperaturi de până la 20 de grade, vremea se va mai răci în cursul zilei de vineri, 20 ianuarie 2023, însă maximele vor rămâne peste cele normale pentru finalul lunii ianuarie. Iată în ce zone a fost prelungită  avertizarea meteo cod galben și portocaliu de vreme rea.

Prognoza meteo ANM vineri, 20 ianuarie 2023. Cum va fi vremea la nivelul întregii țări?

Pentru ziua de vineri, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță maxime de până la 18-19 grade în sud-est, în timp ce în restul țării temperaturile se vor încadra între 2 și 12 grade.

Chiar dacă vremea se va mai răci, în continuare va fi mai caldă decât ar fi normal pentru data din calendar. 

În majoritatea regiunilor țării, vineri se anunță vreme mohorâtă și precipitații în special sub formă de ploaie. 

ANM a emis și o avertizare meteo cod galben de vreme rea, valabilă în intervalul 19 ianuarie, ora 14 – 21 ianuarie, ora 02.

Vizate sunt zona montană și local nordul Olteniei, acolo unde va ploua și se vor înregistra cantități de precipitații în general de 25…40 l/mp. În cea mai mare parte a zonei montane vor predomina ninsorile, la 1700m și se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va sufla cu putere în Dobrogea, atingând viteze de 55...65 km/h. Vânt puternic va fi și în zona montană înaltă, acolo unde se pot depăși 70...90
km/h.

Până pe 20 ianuarie 2023, la ora 20:00, este în vigoare și un cod portocaliu de vreme rea, valabil pentru zona Carpaților Meridionali. Aici, precipitațiile vor fi abundente și se vor înregistra cantități de peste 50...70 l/mp. La peste 1200 m va ninge și se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va sufla cu putere, astfel că la altitudini de peste 1700 m va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusă. 

Citește și: Vremea februarie 2023: Va mai ninge sau nu în România? Ce ne spun meteorologii despre această iarnă

Vremea în București vineri, 20 ianuarie 2023

La București, vremea se schimbă radical în cursul zilei de vineri. Meteorologii anunță un cer mai mult noros, ploi slabe și o temperatură în scădere. Maxima din timpul zilei va atinge 15 grade. Noaptea, precipitațiile vor fi slabe, cerul va rămâne acoperit de nori și se va face mai frig, fiind anunțată o minimă de -1 grad. 

Calendar Ortodox 20 ianuarie 2023: Vineri e zi de mare sărbătoare pentru românii ortodocși! Rugăciunea care alungă durerea și necazul

Vremea în Brașov vineri, 20 ianuarie 2023

Vreme închisă și ceva mai rece comparativ cu ziua precedentă se anunță și la Brașov. Vineri, maxima din termometre va urca până la 12 grade și în timpul zilei vor mai fi momente în care va ploua. În noaptea de vineri spre sâmbătă, cerul va fi mai mult noros, iar minima va fi de 0 grade. 

Vremea în Constanța vineri, 20 ianuarie 2023

La malul mării se anunță vreme bună, dar ceva mai rece, astfel că maxima nu va trece de 14 grade. Izolat pot să mai apară ploi slabe, iar vântul va mai prezenta unele intensificări. După lăsarea serii, cerul va fi noros și este anunțată o minimă de 3 grade. 

Citește și: Vremea în minivacanța de Mica Unire: Prognoza meteo pentru perioada 21-24 ianuarie 2023

 


Nona pare interesată de un date cu Ionuț: „Da, mi-aș dori!”. Concurenta urmează să decidă ce va face în această privință

Nona este interesată de Patrick, dar, atunci când a intrat în „Casa Iubirii”, era îndreptată spre Ionuț. Acum, aceasta are șansa de a avea un date cu Ionuț și mâine, 2 februarie, urmează să decidă dacă va accepta sau nu.

Cookies