Prognoza meteo ANM sâmbătă, 18 martie 2023. Un val de aer cald din Africa se îndreaptă spre România. Care vor fi zonele cu temperaturi mai ridicate pentru această perioadă?

Autor: Cristina Mocanu

Sâmbătă, în România, vremea se va încălzi considerabil.

Sursa: https://www.pexels.com/

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de vineri, sâmbătă, 18 martie 2023.

Potrivit ANM, sâmbătă, 18 martie 2023, se va încălzi treptat, iar șanse de precipitații vor mai fi doar în zona de Sud-Est a țării.

Prognoza meteo ANM pentru ziua de sâmbătă, 18 martie 2023

Sâmbătă, în România, vremea se va încălzi considerabil. Precipitații sub formă de ploaie vor mai exista în partea de Sus și Sud-Est a țării și în zonele montane.

În partea de Vest, Nord Vest și în unele regiuni din centrul țării cerul va fi senin și se va încălzi considerabil. Vântul va sufla cu putere pe crestele munților, dar și în unele zone subcarpatice.

Citește și: Prognoza meteo ANM vineri, 17 martie 2023. Vremea se va încălzi treptat, iar temperaturile vor fi unele normale pentru această perioadă

Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 15 grade Celsius, iar cele minime între – 6 grade celsius și 6 grade Celsius.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Un val de aer cald care vine din nordul Africii și aduce temperaturi din ce în ce mai ridicate, în România în zilele următoare.

Dacă sâmbătă se vor mai înregistra temperaturi negative în unele zone, treptat și pe parcursul nopților vor crește temperaturile pe parcursul săptămânii viitoare.

Prognoza meteo ANM sâmbătă, 18 martie 2023. Vremea în București

Cerul va fi parțial înnorat, vântul va sufla cu o viteză între 15 și 25 de km/k, iar temperatura maximă va fi de 10 grade Celsius. Noaptea cerul va fi parțial înnorat, iar temperatura minimă va fi de 3 grade Celsius.

Prognoza meteo ANM sâmbătă, 18 martie 2023. Vremea în Constanța

Pe parcursul zilei va ploua ușor, iar vântul va sufla cu 25 de km/h. Temperatura maximă va fi de 8 grade Celsius, iar cea minimă de 5 grade Celsius.

Prognoza meteo ANM sâmbătă, 18 martie 2023. Vremea în Brașov

Cerul va fi parțial înnorat, cu o maximă de 9 grade Celsius și șanse minime de precipitații.

Noaptea, cerul va fi parțial înnorat, vântul va sufla variabil, iar temperatura minimă va fi de – 1 grad Celsius.

Citește și: Vremea aprilie 2023: Prognoza meteo de Florii 2023 și Paște 2023

Prognoza meteo ANM sâmbătă, 18 martie 2023. Vremea în Focșani

Cerul va fi înnorat pe tot parcursul zilei, vântul va sufla cu 25 de km/h și sunt șanse reduse de precipitații.

Temperatura maximă va fi de 8 grade Celsius, iar cea minimă de 3 grade Celsius.

Prognoza meteo ANM sâmbătă, 18 martie 2023. Vremea în Oradea

În Oradea cerul va fi însorit, Vântul va sufla variabil dinspre ESE, iar temperatura maximă va fi de 13 grade Celsius. Pe timpul nopții cerul va fi senin, iar temperatura minimă va fi de 0 grade Celsius.

Prognoza meteo ANM sâmbătă, 18 martie 2023. Vremea în Iași

Cerul va fi înnorat, cu șanse minime de precipitații. Vântul va sufla cu 15 km/h, temperatura maximă va fi de 9 grade Celsius, iar cea minimă de 1 grad Celsius.

Prognoza meteo ANM sâmbătă, 18 martie 2023. Vremea în Craiova

În prima parte a zilei cerul va fi înnorat, dar pe parcursul zilei va apărea soarele. Temperatura maximă va atinge valoarea de 11 grade Celsius, iar cea minimă de 1 grad Celsius.