Primul deces al unui cadru medical din cauza coronavirusului. Despre cine este vorba?

Noul coronavirus a făcut prima victimă în rândul cadrelor medicale, în România. Anunțul a fost făcut de către autorități.


In articol:

Grupul de Comunicare Strategică a transmis un comunicat oficial prin care a confirmat primul deces înregistrat în rândul personalului medical ca urmare a infecției cu noul coronavirus.

Citeste si: Anunt oficial al Bisericii Ortodoxe Romane: cum se tin slujba de Florii si de Inviere in acest an

Cele mai noi statistici spun că în România, numărul cadrelor medicale infectate cu COVID-19 a ajuns la 699, iar acum a fost anunțat și primul deces.

Primul deces al unui cadru medical din cauza coronavirusului

Primul cadru medical care își pierde viața din cauza coronavirusului este un ambulanțier în vârstă de 53 de ani. Bărbatul lucra la Serviciul de Ambulanță Județean Suceava și a fost confirmat cu COVID-19 pe data de 30 martie 2020.

Citeste si: Ce trebuie să faci de fiecare dată când ajungi acasă pentru a te proteja de coronavirus? Ritualul de decontaminare recomandat de medicul Virgil Musta

"Ministerul Sănătății confirmă primul deces în urma infectării cu noul coronavirus  în rândul personalului medical.

Este vorba despre un ambulantier în vârstă de 53 de ani din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Suceava.

Bărbatul a prezentat simptomatologie COVID 19 în data de 24 martie 2020. A fost testat și a primit rezultatul pozitiv in data de 30 martie 2020. Acesta a fost internat la domiciliu și nu a acceptat internarea. A decedat la domiciliu astazi, 7 aprilie 2020.

Ministrul Sănătății , Nelu Tătaru își exprimă regretul față de această pierdere și transmite condoleanțe familiei. Ministrul Sănătății este alaturi de personalul medical din cadrul SAJ Suceava.

In prezent, conform raportărilor din teritoriu la INSP, un număr de 699 cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus.", se arată în comunicatul reprezentaților Grupului de Comunicare Strategică.

În memoria ambulanțierului răpus de noul coronavirus, miercuri, de la ora 10, va fi ținut un moment de reculegere.

Citeste si: Rezultat negativ la coronavirus pentru cinci dintre cei zece bebeluşi de la Maternitatea Odobescu din Timişoara, depistaţi iniţial pozitiv

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate