Încă un județ din țară unde masca de protecție este obligatorie: "Este o decizie prin care limităm răspândirea comunitară a noului tip de coronavirus"

,

Numărul județelor în care purtarea măștii de protecție a devenit obligatorie a ajuns la 7. Iată în ce județ măsura intră în vigoare de astăzi.


In articol:

Autoritățile atrag atenția asupra importanței purtării măștilor de protecție în lupta împotriva coronavirusului, fie că vorbim despre cele medicale, fie că este vorba despre măștile confecționate din materiale textile sau improvizate.

Citeste si: Anunț important despre indemnizația pentru creșterea copilului. Ce se întâmplă dacă expiră în timpul stării de urgență?

După ce mai mulți specialiști au ajuns la concluzia că măștile de protecție

ar putea preveni răspândirea coronavirusului și au recomandat purtarea acestora de cei care părăsesc locuința, chiar dacă au sau nu simptome de boală, în mai multe zone s-a decis ca recomandarea să se transforme în obligație. România nu face excepție de la regulă și astfel, 7 județe le-au impus cetățenilor să poarte măști atunci când ies din case.

Încă un județ din țară unde masca de protecție este obligatorie

Începând de astăzi, purtarea măștii de protecție este obligatorie și în județul Bacău. Autoritățile au explicat că măsura a fost luată pentru a preveni răspândirea comunitară a noului coronavirus.

Citeste si: Ce salariu are Raed Arafat, OMUL CHEIE în lupta cu coronavirusul?

„Este o decizie prin care limităm răspândirea comunitară a noului tip de coronavirus, în caz de tuse sau strănut.

Ne protejăm şi pe noi, şi pe cei din jurul nostru. În cazul în care o persoană aflată într-un spaţiu public este infectată, dar nu prezintă simptome, purtarea unui mijloc de protecţie reduce riscul răspândirii”, declară prefectul Liviu Miroşeanu, potrivit Mediafax.

Astfel, numărul județelor din România în care masca de protecție este obligatorie a ajuns la 7, măsura fiind impusă în Hunedoara, Maramureş, Galaţi, Vaslui, Iaşi şi Suceava. 

Citeste si: Curtea Constituţională discută, în 6 mai, sesizarea PNL cu privire la legea privind amânarea plăţii ratelor la bănci

 

Citește-ne pe
Citește și:

Ce se întâmplă cu anul școlar după prelungirea stării de urgență? Ministrul Educației a precizat când s-ar putea întoarce elevii la școală

Justiția din Argentina a DECIS moștenitorii marelui Diego Armando Maradona

Demisie de răsunet în Guvern! Premierul Florin Cîțu a încercat să acopere rușinea

Coronavirus Spania - Scade numarul infectarilor o data cu lansarea unei campanii de testare

Cum sa te ingrijesti acasa daca esti bolnav sau suspect de coronavirus. Recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies