Ce trebuie să faci de fiecare dată când ajungi acasă pentru a te proteja de coronavirus? Ritualul de decontaminare recomandat de medicul Virgil Musta

Părăsirea locuinței crește în mod considerabil riscul de infectare cu noul coronavirus și din acest motiv este foarte important ca oamenii să respecte anumiți pași atunci când ajung acasă. Uite cum arată ritualul de decontaminare recomandat de medicul Virgil Musta.


In articol:

Medicul Virgil Musta, şef de secţie la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara, este de părere că orice contact cu o persoană străină sau atingerea oricărei suprafețe ar trebui privită cu suspiciune în această perioadă, motiv pentru care este atât de importantă respectarea regulilor de igienă.

Citeste si: Ministrul Educației, anunț important. Când ar putea avea loc probele scrise ale Evaluării Naționale și ale Bacalaureatului? Iată cum se schimbă materia pentru examene

Pentru a ține virusul la distanță, medicul Virgil Musta recomandă un ritual ce ar trebui pus în practică la întoarcerea acasă, după fiecare ieșire. Este vorba despre o serie de măsuri care scad în mod semnificativ șansele ca noul coronavirus să ajungă în locuință.

Ce trebuie să faci de fiecare dată când ajungi acasă pentru a te proteja de coronavirus?

Ritualul de decontaminare propus de medicul Virgil Musta presupune respectatea unor pași simpli, dar care ar putea proteja împotriva infecției cu noul coronavirus.

Citeste si: Se mai măresc pensiile și alocațiile? Ministrul Finanțelor a făcut precizări în legătură cu acest subiect

"În primul rând, militez pentru un preș îmbibat cu clor la intrare, pe care ne ștergem talpa pantofului. Apoi, când intrăm în casă ne descălțăm, luăm alți pantofi pe care îi folosim în casă, în niciun caz nu folosim aceiași pantofi de pe stradă și în casă. După ce ne-am dat jos pantofii, mergem și ne spălăm bine pe mâini și pe față, pentru că fața poate fi și ea contaminată. După ce am luat aceste prime măsuri de decontaminare, ne dăm jos hainele. Pe acestea le punem într-un loc, în același loc zilnic, ca eventual să nu contaminăm toată casa. Să fie un loc unde să fie aerisite timp de 24 sau 48 de ore, după care le putem refolosi. După aceea, mergem din nou să ne spălăm pe mâini, eventual facem un duș, apoi ne îmbrăcăm cu hainele de casă. Dacă aceste gesturi intră în subconștientul nostru, avem mari șanse să ne protejăm. Dacă nu, greșim și, în funcție de noroc, facem sau nu facem boala", a spus medicul Virgil Musta, potrivit hotnews.ro.

Citeste si: Colaborare între România și OMS. Mesajul de ultima oră trimis de Klaus Iohannis

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate