Prima reacție a Chinei după ce Rusia i-ar fi cerut ajutor militar și financiar

,
Război

Prima reacție a Chinei după ce Rusia i-ar fi cerut ajutor militar și financiar

[Sursa foto: Twitter]

Un purtător de cuvânt al ambasadei chineze în SUA a declarat că Beijingul vrea să evite războiul din Ucraina „să scape de sub control”, atunci când a fost întrebat dacă a trimis ajutor militar, la cererea Chinei.


In articol:

„Prioritatea acum este de a preveni escaladarea situaţiei tensionate sau chiar scăparea de sub control”, a declarat Liu Pengyu, purtător de cuvânt al Ambasadei Chinei la Washington, atunci când a fost întrebat dacă este adevărat că Rusia ar fi cerut ajutor militar din partea Chinei.

Ce declară china după ce Rusia ar fi cerut ajutor militar și financiar

Război

Ce declară china după ce Rusia ar fi cerut ajutor militar și financiar

[Sursa foto: Twitter]

Duminică, Financial Times şi alte instituţii de presă au transmis că oficialii americani au impresia că Rusia ar fi cerut ajutor militar și financiar din partea Chinei.

Întrebat despre aceste informaţii, Liu Pengyu a declarat că „nu a auzit niciodată de asta”.

Oficialii americani au transmis că statul chinez ar avea parte de consecinţe grave dacă se va implica să ajute Rusia să evite sancţiunile.

Citeste si: Cât de mare este riscul ca Rusia să atace Ucraina cu arme biologice sau chimice. Armata rusă ar putea folosi o operațiune falsă ca pretext pentru utilizarea acestora

Până la acest moment, China este neutră în public în fața conflictului ruso-ucrainean şi nu a condamnat Rusia pentru invadarea Ucrainei.

O altă persoană care știe despre faptul că Rusia cere ajutor Chinei a declarat că SUA are în plan să-și avertizeze aliații că există semne conform cărora Beijingul s-ar pregăti să ajute Rusia.

Alți oficiali americani au declarat că asta este un semn că Rusia ar fi rămas fără anumite tipuri de armament, în timp ce războiul ruso-ucrainean aproape ajunge la a treia săptămână.

Casa Albă nu a comentat informațiile publicației financiare britanice, iar Ambasada Chinei la Washington nu și-a exprimat nici ea părerea.

Duminică, înainte să plece la Washington, Jake Sullivan a atenționat China să nu încerce să ajute în vreun fel Rusia.

Citeste si: Un bărbat din Kiev a vrut să părăsească Ucraina deghizându-se în femeie. A fost prins înainte de Vama Siret

„Ne vom asigura că pierderile Rusiei nu vor putea fi compensate nici de China, nici de altcineva”, a declarat Jake Sullivan.

„În ceea ce privește mijloacele specifice pe care le avem la dispoziție pentru aceasta, nu le voi face publice, dar vom comunica acest lucru Chinei în discuții private, așa cum am făcut deja și vom continua să facem”, a mai spus Sullivan.

Cererea de echipamente și alte tipuri nespecificate de ajutor militar arată semne că Rusia și China și-au consolidat relațiile pentru a face opoziție SUA în legătură cu orice, de la NATO la sancțiuni.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

India a trimis accidental o rachetă către Pakistan. Cum explică această greșeală

Cafeluța cu lapte și cafea ar putea deveni un lux! Eurostat anunță datele care afectează toată UE

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Volodimir Zelenski, mesaj dur pentru NATO. Ce a transmis președintele Ucrainei

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies