India a trimis accidental o rachetă către Pakistan. Cum explică această greșeală

Author: Madalina Maftei
Actualizat: 13 dec 2022, 00:05

India a trimis accidental o rachetă către Pakistant. Cum explică această greșeală

Sursa: PixaBay

India a anunțat, vineri, că a lansat accidental o rachetă către Pakistan, cauza fiind o defecțiune tehnică, relatează Reuters.

Ministerul Apărării de la New Delhi a comunicat că: "în 9 martie 2022, în cursul unei lucrări de întreţinere de rutină, o defecţiune tehnică a dus la lansarea accidentală a unei rachete.

S-a aflat că racheta a aterizat într-o zonă din Pakistan". 

India a trimis accidental o rachetă către Pakistan. Cum explică această greșeală

Autoritățile indiene au anunțat că a fost declanșată o anchetă la nivel înalt, după ce o rachetă a fost lansată accidental către Pakistan. Încă nu au indicat despre ce tip de rachetă este vorba.

"Deşi incidentul este profund regretabil, este şi o uşurare că nu s-a pierdut nicio viaţă din cauza accidentului", se

mai arată în comunicatul ministerului, citat de Agerpres.

India, o țară predominant hindusă, și Pakistanul, o țară musulmană, au purtat trei războaie de la sfârșitul colonizării britanice din 1947, dintre care două asupra teritoriului disputat al Kashmirului, potrivit digi24.

Citeste si: NATO face exerciții militare în apropierea României. Sute de militari români și americani trag cu gloanțe reale

Pakistanul a avertizat India "asupra consecințelor unei astfel de neglijențe și a îndemnat să se ia măsuri pentru a evita reapariția unor astfel de încălcări în viitor”.

Experții militari au avertizat și în trecut despre riscul unor accidente sau calcule greșite din partea vecinilor, ceea ce s-a și întâmplat. Vineri, India a lansat accidental o rachetă către Pakistan.

LIVE UPDATE Ziua 323 de război în Ucraina: Grupul Wagner anunță cucerirea „completă” a orașului Soledar, iar Marea Britanie urmează să trimită tancuri în Ucraina

Cel puțin 12 rachete balistice lansate din Iran au lovit în orașul Erbil, în apropierea Consulatului SUA

La scurt timp după incidentul din India, Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA a scris pe Twitter despre bombardamentul care a avut loc în orașul Erbin. Cel puțin 12 rachet balistice au fost lansate din Iran. Purtătorul de cuvânt  a numit acest bombardament ”un atac scandalos”.

Oficialii din Kurdistan nu au precizat locația exactă vizată de bombardamente, dar, potrivit The Guardian, unele rachete au căzut în apropierea Consulatului SUA din Erbil, potrivit biziday.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 18 de război. Rusia a lansat un atac mortal la 24 de kilometri de frontiera NATO

 


Patrick, pus la zid de Mihaela, după ce a fost desemnat favoritul publicului în Gală! „Acum, Patrick, e foarte sigur pe el, e cel mai votat” Iată cine a fost fata care i-a luat apărarea!

După ce a fost desemnat cel mai votat concurent, Patrick și-a schimbat atitudinea și unele fete l-au pus la zid! Iată ce controverse răsunătoare s-au iscat in casa fetelor si cine i-a sărit in apărare lui Patrick!

Cookies