LIVE UPDATE Ziua 19 de război. Bombardamente în Kiev! Negocierile s-au oprit momentan. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului vorbește de “preluarea controlului total” asupra marilor orașe ucrainene

,
Noi bombardamente ruse în Kiev

Noi bombardamente ruse în Kiev

[Sursa foto: Twitter]

Ziua 19 de război în Ucraina. Orașele Kiev, Jîtomîr și Sumî au fost bombardate masiv luni dimineață. Aeroportul din Antonov a fost iar atacat. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a vorbit, în premieră, despre dorința ca Rusia să preia controlul total asupra marilor orașe ucrainene.


In articol:

UPDATE 17:00 Negocierile s-au oprit momentan

Negocierile ruso-ucrainene s-au oprit temporar și vor continua mâine.

"O pauză tehnică a fost luată în negocieri până mâine. (n.r.: Este necesară) pentru activitate suplimentară în subgrupurile de lucru şi clarificarea unor definiţii individuale. Negocierile continuă”, a transmis negociatorul ucrainean Mihailo Podoliak.

UPDATE 15:40 Purtătorul de cuvânt al Kremlinului vorbește de "preluarea controlului total" asupra marilor orașe ucrainene

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a vorbit despre "preluarea controlului total" de către Rusia al marilor orașe ucrainene.

„Ministerul Apărării, pentru a asigura securitatea maximă a populaţiei civile, nu exclude posibilitatea de a prelua controlul total al marilor oraşe care sunt deja încercuite”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.  

UPDATE 14:30 Bombardamente în Kiev în timpul negocierilor de pace

O rachetă a lovit o stradă circulată din Kiev chiar în timpul negocierilor de pace.

Explozia a avut loc în cartierul Kurenivka din Kiev.

Imaginile de pe rețelele de socializare au arătat cum o rachetă a căzut chiar când se aflau oameni pe stradă.

UPDATE 12:00 A început a patra rundă de negocieri între Rusia și Ucraina

"Negocieri. Runda a 4-a. Despre pace, încetarea focului, retragerea imediată a trupelor & garanţii de securitate. Discuţie grea", a scris pe Twitter Mihailo Podoliak, unul dintre negociatorii din partea Ucrainei.

Negocieri Rusia-Ucraina

Negocieri Rusia-Ucraina

[Sursa foto: Twitter]

Mai multe orașe ucrainene au fost bombardate intens de forțele armate ruse. În Mariupol ar fi murit 2.500 de oameni.

Mariupol e un oraș izolat, din pricina bombardamentelor masive ale armatei ruse, iar un convoi umanitar ar trebui să ajungă azi acolo, potrivit președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Alte încercări de a trimite ajutor umanitar în Mariupol au fost sortite eșecului, un convoi umanitar fiind atacat de armata rusă.

UPDATE 11:00 China neagă că va ajuta Rusia în războiul din Ucraina

China a calificat luni drept o „dezinformare” o informație apărută în presa americană potrivit căreia Rusia i-ar fi cerut ajutor în războiul pe care îl duce în Ucraina.

"Este complet fals, este pură dezinformare. China şi-a expus clar şi consistent poziţia cu privire la criza din Ucraina. Jucăm un rol constructiv şi evaluăm situaţia în mod imparţial şi independent. A denigra poziţia Chinei nu este un lucru acceptabil", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului chinez de externe, Zhao Lijian, în timpul unei conferinţe de presă.

UPDATE 09:00 Kiev, Jîtomîr și Sumî au fost bombardate

Orașele Kiev, Jîtomîr și Sumî au fost bombardate intens luni dimineață, așa cum preconizau experții.

În regiunea Jîtomîr, patru oameni au fost răniți într-un atac cu rachetă în cursul nopții, iar șapte clădiri au fost distruse.  

Vicepreşedintele Consiliului de Miniştri al peninsulei Crimeea, Gheorghi Muradov, a declarat că forţele ruse au preluat controlul asupra drumului care leagă Crimeea de Mariupol.

Informaţia nu a fost confirmată însă și de partea ucraineană.

Potrivit lui Muradov, acest lucru ar veni în sprijinul livrărilor de ajutoare umanitare pentru oamenii din regiunea Doneţk.

În acelaşi timp, Kievul susţine că trupe ruse au blocat un convoi cu ajutoare umanitare pentru portul asediat Mariupol din Doneţk.

Noi bombardamente in Kiev

Noi bombardamente în Kiev

[Sursa foto: Twitter]

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 17 de război. Rusia a avertizat SUA că transporturile “nejustificate” de armament către Ucraina pot fi percepute drept “ținte legitime” de către armata rusă

Aeroportul Antonov a fost bombardat din nou

Aeroportul Antonov, aflat în nordul Kievului, a fost bombardat din nou luni dimineață.

Aeroportul Antonov este cunoscut și sub numele de Gostomel și este cel mai important aeroport internațional de marfă al Ucrainei. Totodată, el reprezintă și o bază aeriană militară cheie, potrivit digi24.ro.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 18 de război. Papa Francisc condamnă invazia rusă: "În numele lui Dumnezeu, opriți acest masacru"

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

LIVE UPDATE Ziua 17 de război. Rusia a avertizat SUA că transporturile “nejustificate” de armament către Ucraina pot fi percepute drept “ținte legitime” de către armata rusă

Datoriile sufocă afacerile: Peste 4.200 de societăți comerciale şi PFA au intrat în insolvenţă

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Joe Biden a anunțat noi sancțiuni împotriva Rusiei! „Acestea sunt cele mai recente măsuri pe care le luăm însă nu sunt ultimele”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies