Președintele Klaus Iohannis, anunț de ultima ora despre obligativitate certificatului verde pentru români. Vaccinul singura soluție care va funcționa

,

Klaus Iohannis a susținut, marți seară, o declarație de presă în ziua în care a fost înregistrat cel mai negru bilanț al deceselor de la începutul pandemiei.


In articol:

Astăzi este una dintre cele mai negre zile pe care România le traversează, 574 de decese au fost înregistrate în ultimele 24 de ore. Șeful statului a susținut, marți seară, o declarație de presă în care a făcut precizări despre perioada de cumpănă prin care țara noastră trece, acesta a precizat că vaccinarea este singura soluție pentru a reveni la normalitate.

Președintele Klaus Iohannis: ”vaccinarea este singura soluție care vedem că funcționează în toate statele”

România a înregistrat cea mai neagră zi de la începutul pandemiei, s-a înregistrat un număr record de îmbolnăviri, iar numărul deceselor este unul cutremurător, 574 de decese doar în ultimel 24 de ore. Spitalele sunt arhipline, secțiile de terapie intensivă care nu mai fac față numărului mare de bolnavi cu Covid-19, este realitatea cruntă pe care România o trăiește în aceste momente.

Președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă în care vorbit despre perioada de cumpănă prin care trecem și despre faptul că, a cerut ajutor statelor membre pentrua putea gestiona mult mai bine aceasta perioadă de criză sanitară. Certificatul verde ar putea deveni obligatoriu pentru români, fiind o măsură benefică pentru a stopa raspândirea virusului.

”Sunt milioane de români afectați, cu viețile schimbate, de multe ori ireversibil de efectele acestei pandemi.

Spitale arhipline, secții de terapie intensivă care nu mai fac față, medici epuizați. Acest coșmar se arată ca valul patru se adeverește mult mai agresiv și decât cele mai pesimiste așteptări și prognoze.”, a spus Klaus Iohannis.

Noi măsuri pentru combaterea pandemiei vor fi adoptate miercuri

Klaus Iohannis a mai precizat că miercuri va convoca o ședință pentru a institui noi măsuri pentru stoparea infectărilor cu Covid-19.

Acesta trage un semnal de alarmă către toți românii să se protejeze, iar vaccinarea este singura soluție pentru a trece peste această perioadă de cumpănă.

”Am decis să convoc mâine o ședință cu toți responsabilii guvernamentali implicați în gestionarea pandemiei, pentru instituirea unor măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor”, a mai spus președintele României. 

Acesta a mai precizat că este recunoscător statelor membre care ne sar în ajutor în această perioadă grea.

”Dragi români, vaccinarea este singura soluție care vedem că funcționează în toate statele în care pandemia a fost semnificativ redusă prin vaccinarea populației în proporție covârșitoare...vaccinurile anti-covid sunt sigure și eficiente, la fel cum și formele severe și decesele cauzate de această boală sunt reale și dramatice...în același timp pentru a opri acest val pandemic foarte adresiv sunt necesare măsuri urgente care să stopeze transmiterea comunitară intensă și este nevoie de ele acum, fie ca vorbim de certificatul verde.”, a mai spus Iohannis. 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră privind cel mai negru bilanț Covid- 19 de la debutul pandemiei: „Sunt necesare măsuri urgente!”

VIDEO | Rafila respinge ideea vaccinării obligatorii, lansată de Ursula von der Leyen: Cred că trebuie să fim puțin echilibrați. Aceste decizii privesc statele

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Dacian Cioloș propune introducerea certificatului verde la locul de muncă! Premierul consideră că este cea mai bună soluție pentru a stopa răspândirea virusului Covid-19: A...

Ce avere are acum Liviu Dragnea. Fostul președinte PSD: „Trăiesc din salariu și cu ce câștigă Irina"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies