Presedintele Braziliei, dat in judecata de jurnalisti. Bolsonaro si-a scos masca la conferinta de presa in care anunta ca are coronavirus

Asociația Presei din Brazilia a anunțat că va înainta o plângere la Curtea Supremă din Brazilia împotriva președintelui Jair Bolsonaro pentru expunerea posibilă a membrilor mass-media la COVID-19, anunță CNN.


In articol:

Jurnaliștii brazilieni l-au acuzat pe Bolsonaro că nu a respectat distanțarea socială față de reporteri și, mai mult, și-a scos masca de protecție la conferința de presă televizată, care a avut loc marți în capitala țării, Brasilia, în care a anunțat că testul Covid-19 i-a ieșit pozitiv.

În acest context, ABI îl acuză pe președintele Braziliei că a pus în pericol viața jurnaliștilor prezenți la eveniment.

Țara nu poate urmări fără să reacționeze un comportament care este dincolo de iresponsabilitate și care constituie o infracțiune clară împotriva sănătății publice”, a declarat președintele asociației, Paulo Jeronimo de Souza.

La conferința de presă au fost prezenți trei posturi de televiziune - CNN Brasil, TV Record și TV Brasil.

Reporterul CNN Brasil, Leandro Magalhaes, va fi testat miercuri pentru virus și lucrează de acasă până când va obține rezultatul său.

După conferința de presă de marți, congresistul Marcelo Freixo a replicat că a depus o plângere împotriva lui Bolsonaro la Parchetul Federal.

„Președintele a încălcat articolele 131 și 132 din Codul Penal, scoțându-și masca în timpul interviului în care a anunțat că are coronavirus", a spus Freixo.

Biroul de presă al lui Bolsonaro nu a făcut niciun comentariu.

 

Citeste si: Președintele Braziliei, sceptic în privința pandemiei, prezintă simptome de COVID-19

Citeste si: Coronavirus afecteaza creierul! Avertismentul oamenilor de stiinta: "Boala afecteaza un numar enorm de oameni"

Citeste si: Cati oameni care au avut coronavirus cunoasteti? De ce se spune ca nu exista Covid

 

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate