Președintele Braziliei, sceptic în privința pandemiei, prezintă simptome de COVID-19

,

Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, unul dintre liderii sceptici în privința pandemiei de coronavirus, prezintă anumite simptome de COVID-19 şi va fi supus unui test ale cărui rezultate vor fi cunoscute marţi, informează AFP, preluată de Agerpres.

Președintele Braziliei, Bolsonaro, prezintă simptome de COVID-19  Anunțul a fost făcut luni de însuși Jair Bolsonaro, la postul CNN Brasil. Președintele i-a declarat unui jurnalist că are unele simptome ale coronavirusului, inclusiv febră 38 grade Celsius, şi că a făcut o radiografie la plămâni la spitalul militar.

Într-o înregistrare video realizată de unul dintre simpatizanţii săi, cărora li se adresează frecvent de la porţile reşedinţei sale la Brasilia, şeful statului, purtând o mască albă, a declarat că s-a întors de curând de la spital, unde a făcut o radiografie pulmonară.

„Plămânul este curat, da? Voi face un test de COVID în scurt timp, dar totul este bine bine”, a declarat el după ce i-a avertizat că nu se poate apropia prea mult de suporterii săi.

În urmă cu două săptămâni, Jair Bolsonaro spunea că este posibil să fi avut coronavirus și că ar putea face un nou test. Aceasta, deși fusese deja testat negativ în ultimele săptămâni.

De la începutul pandemiei, Jair Bolsonaro, 65 de ani, a luat în derâdere boala, considerând pandemia o exagerare, şi a participat la mai multe evenimente publice fără să poarte mască, criticând în acelaşi timp măsurile de izolare introduse în mai multe state.

Președintele Braziliei, Bolsonaro, prezintă simptome de COVID-19

Nu mai târziu de sâmbătă, el a publicat mai multe fotografii pe reţelele sociale în care este cu faţa descoperită, fiind însoţit de mai mulţi miniştri şi de ambasadorul american la Brasilia, în cursul unei recepţii cu ocazia Zilei Naţionale a Statelor Unite.

Luni, el a făcut uz de dreptul său de veto la două articole de lege privind utilizarea măştilor în locurile publice cu scopul de a preveni răspândirea pandemiei în Brazilia.

După Statele Unite, Brazilia este ţara cea mai afectată din lume de pandemie, cu 1,6 milioane de cazuri de COVID-19 dintre care 65.487 de decese până în prezent.

Citeste si: Coronavirus se transmite prin aer! Ce a raspuns OMS medicilor care avertizeaza depre pericol

Citeste si: Un expert medical german ne da o veste grea despre coronavirus: "Al doilea val nu poate fi impiedicat"! Cat de mare va fi impactul

Citeste si: Un actor celebru a murit de Covid-19 la doar 41 de ani! "Plamanii lui aratau de parca ar fi fumat 50 de ani"

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Coronavirus se transmite prin aer! Ce a raspuns OMS medicilor care avertizeaza depre pericol

Un sondaj politic bagă Germania în alertă: Două treimi din alegători sunt nemulțumiți de Olaf Scholz

Coronavirus se transmite prin aer! Ce a raspuns OMS medicilor care avertizeaza depre pericol

Un actor celebru a murit de Covid-19 la doar 41 de ani! "Plamanii lui aratau de parca ar fi fumat 50 de ani"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies