Premierul Ludovic Orban recomanda romanilor sa cumpere masini fabricate in Romania

Ludovic Orban recomanda romanilor sa cumpere masini fabricate in tara. Şeful Guvernului a făcut aceste precizări după o vizită la Uzina Ford din Craiova.


In articol:

Premierul Ludovic Orban a declarat joi că le recomandă românilor, dar şi instituţiilor statului să cumpere maşini fabricate în ţara noastră, având în vedere, printre altele, că "produsele companiilor care produc în România sunt competitive".

"Recomand românilor să cumpere maşini fabricate în România. Mai mult decât atât, consider că epidemia nu trebuie să creeze motive ca să nu-ţi cumperi maşini, ci dimpotrivă, chiar şi în condiţiile epidemiei, mai degrabă trebuie să-ţi cumperi maşini, şi le recomand să-şi cumpere maşini pentru că în maşina ta eşti în siguranţă din punct de vedere epidemiologic", a spus Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă.

Legat de achiziţia de maşini de către instituţiile statului, el a punctat că în toate procedurile "trebuie respectate regulile europene privind achiziţiile publice, dar produsele companiilor care produc în România sunt competitive" şi consideră că "pot fi achiziţionate şi pot să câştige orice procedură competitivă în conformitate cu legea".

"Şi este recomandabil pentru orice instituţie şi orice companie a statului român, derulând proceduri competitive, să opteze pentru astfel de produse fabricate în România", a adăugat el.

Premierul a arătat că inclusiv el are în intenţie să-şi achiziţioneze o maşină nouă, având în vedere că cea pe care o are este ''cam veche''.

"Şi intenţia mea e de a cumpăra o maşină, evident, fabricată în România", a spus Orban.

Citeste si: Reactia premierului Orban despre decizia CCR privin pensiile speciale: "Conflict de interese, judecatorii CCR au pensii speciale"

Citeste si: Reactia lui Orban despre victoria lui Kovesi la Cedo: "Curtea Constitutionala a Romaniei s-a compromis"

Citeste si: Care este situatia economica a Romaniei. Orban: "Lucrurile stau mai bine decat ne asteptam"

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate