Prajitura cu miere pt Rosh Hashanah
Prajitura traditional evreiasca
Ingrediente
350 ml miere
250 ml cafea tare
4 oua
2 linguri ulei floarea soarelui
1 cana (250 ml) zahar
1 lingurita esenta de vanilie
3 cani si 1/2 cani faina
1 lingurita bicarbonat de sodiu
2 lingurite praf de copt
2 lingurite scortisoara
Putina sare
2/3 cana stafide
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 170C.
Intr-o cratita, incalziti mierea pana fierbe usor. Lasati-o sa se raceasca pitin si turnati cafeaua.
Intr-un castron mare, bateti ouale pana se albesc usor.Incorporati treptat uleiul. Continuati sa bateti si adaugati treptat zaharul si vanilia.
Intr-un alt castron, cerneti faina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, scortisoara si sarea. Adaugati-le amestecului de oua impreuna cu mierea, alternand cate o treime din fiecare. La sfarsit, puneti stafidele.
Turnati amestecul intr-o tava. Coaceti la o temperatura de 170C timp de o ora.
Ingrediente
350 ml miere
250 ml cafea tare
4 oua
2 linguri ulei floarea soarelui
1 cana (de 250 ml) zahar
1 lingurita esenta de vanilie
3 cani si 1/2 cani faina
1 lingurita bicarbonat de sodiu
2 lingurite praf de copt
2 lingurite scortisoara
Putina sare
2/3 cana stafide
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 170C.
Intr-o cratita, incalziti mierea pana fierbe usor. Lasati-o sa se raceasca pitin si turnati cafeaua.Intr-un castron mare, bateti ouale pana se albesc usor.Incorporati treptat uleiul. Continuati sa bateti si adaugati treptat zaharul si vanilia. Intr-un alt castron, cerneti faina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, scortisoara si sarea.
Adaugati-le amestecului de oua impreuna cu mierea, alternand cate o treime din fiecare.
La sfarsit, puneti stafidele. Turnati amestecul intr-o tava.
Coaceti la o temperatura de 170C timp de o ora.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”