Povestea fetiţei care a murit de bătrâneţe la numai 10 ani. Cine a fost Iryna Irochka Khimich

Author: Marina Ionescu
Actualizat: 27 iul 2022, 12:45
Iryna Irochla Khimich
Sursa: protv

Iryna Irochka Khimich, fetiţa artistă din Ucraina a murit la vârsta de numai 10 ani, în urma unui stop cardiac.

Iryna Irochka Khimich suferea de o boală genetică progresivă gravă, ce se manifesta prin apariţia bruscă a semnelor de bătrâneţe şi accelerarea lor. Povestea ei este una cutremurătoare.  

Citeste si: Cine era Denisa, fata care a murit spulberată de un BMW într-o staţie de autobuz din Baia Mare

Povestea fetiţei care a murit de bătrâneţe

Micuța Iryna era extrem de talentată la pictură, iar operele ei au făcut-o faimoasă în toată Ucraina, acolo unde era adorată de oameni. Din păcate, fetița a murit pe 30 iunie, în urma unui stop cardiac.

Fatița se pregătea pentru o expoziție de artă, în urma căreia trebuia să strângă bani pentru a-și continua tratamentul, potrivit protv.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Діна Химич (@dina_ira_khimich)

Citeste si: Mii de oameni au căzut pradă escrocheriilor. Au fost vaccinați cu substanțe necunoscute, în centre de vaccinare false

Citește și: Soțul lui Emily Burghelea a dat de înțeles că urmează să devină iar părinți

Anunțul a fost făcut de către mama fetei, pe o rețea de socializare: ”Irochka a murit. Ieri inima ei a încetat să mai bată. Îmi pare rău, soarele nostru, că nu am putut să te salvăm de data aceasta”. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Діна Химич (@dina_ira_khimich)

Boala cu care a fost diagnosticată oferă pacienţilor o speranţă de viaţă extrem de mică. Din punct de vedere biologic în cazul Irynei, fiecare an trăit era echivalentul a aproximativ zece ani de viaţă.  

Citeste si: Veste tragică în lumea cinematografiei românești! Celebra actriță care a jucat în filmul ”Moromeții” a murit în urmă cu puțin timp

Andrey Zdesenko, un om de afaceri din Ucraina, care s-a ocupat de strângerea fondurilor pentru tratamentul micuței Iryna, a fost și el devastat de vestea cutremurătoare:

„S-a zguduit blocul”. Un bătrân de 86 de ani din Suceava a suferit mai multe arsuri pe corp, după ce o explozie a avut loc în apartamentul său

„Irochka Khimich a plecat pentru totdeauna la Ceruri. A fost o fată fragilă, unică și talentată, care s-a luptat cu mult curaj timp de zece ani cu teribila și rara boală numită progeria. Era atât de multă lumină, dragoste, vitalitate, sinceritate în ea. Cât de viu a văzut lumea, cât de repede s-a grăbit să exprime totul în picturile sale.

Picta imagini diferite cu ambele mâini, era incredibil. Suntem fericiți că am reușit să îi arătăm munca (…). Mulțumim pentru ceea ce ai oferit lumii. Te plângem alături de cei dragi ție”, a declarat afaceristul, conform  Daily Mail.

 

 

Taguri:

A venit momentul ca Robert să o confrunte pe Mihaela, care a avut cameră roșie cu Laurențiu. Este Robert gelos pe Laurențiu?