Ploi torențiale și furtuni în prima zi de Paște. Mașinile au fost înghițite de ape, iar grindina a pus stăpânire pe curțile locuitorilor din județul Prahova

Author: Diana Bostan
Actualizat: 06 mai 2024, 10:44

V

Sursa: Facebook: Meteoplus

Vremea a făcut ravagii în prima zi de Paște. În Prahova, apele au înghițit mai multe mașini, iar grindina a pus stăpânire pe curțile oamenilor.

Prima zi de Paște a fost marcată de capriciile violente ale vremii. În Prahova, ploile abundente au transformat străzile în adevărate râuri, iar viiturile au devenit adevărate forțe distructive, luând cu ele mașini și provocând haos. O adevărată ploaie de gheață a urmat, lăsând în urmă străzi și curți înzăpezite, cu un strat de gheață de până la 10 centimetri.

Furtunile au făcut ravagii în județul Prahova

Potrivit observatornews, în Vâlcănești, Prahova, a plouat atât de mult încât străzile s-au transformat în adevărate râuri. Locuitorii au văzut cu ochii lor cum trei mașini parcate au fost pur și simplu luate de viitură și duse pe o distanță de aproximativ un kilometru.

Citește și: Meteorologii Accuweather anunță că vremea va fi plăcută și cu șanse reduse de precipitații: Prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă, 4 mai 2024

După ce o furtună torențială a lovit zona, pârâul Sărata a ieșit din albie, inundând cu furie terenurile din jur și acoperind în întregime acest pod. Potrivit sursei menționate anterior, viitura violentă a provocat distrugeri masive, răsturnând totul în calea sa.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Eforturi susținute ale echipelor de intervenție au fost necesare pentru a salva autoturismele din apele învolburate.

În întreg județul, a fost instituit cod portocaliu de ploi, vijelii și grindină, iar în cursul serii a fost emis și un cod portocaliu de inundații. Autoritățile au transmis mesaje RO-Alert pentru a avertiza populația să rămână în case și să se protejeze în fața pericolelor iminente.

”N-am văzut de când sunt, apa a intrat la mine până la colțul casei! Ce am avut în grădină s-a distrus tot.

Pomii nu mai au frunze, au picat toate fructele care au fost, viţa a terminat-o, ceapa, morcovii, cartofii, tot.”, a spus un localnic, potrivit observatornews.

Ploile au căzut și-n alte județe din țară

Vremea instabilă și capricioasă a provocat pagube considerabile și în județul Dâmbovița, unde ploaia torențială și grindina au devastat grădinile și au acoperit drumurile cu un strat dens de gheață, transformând peisajul într-un tablou de iarnă desprins din timpul verii.

Citește și: România, lovită de fenomene meteo extreme! Vijeliile care au devastat vestul și centrul Europei urmează să lovească țările sud-estice

La Ţebea, o mică localitate pitorească din județul Hunedoara, furtuna de grindină a lăsat în urmă un covor alb strălucitor, asemenea cristalelor, acoperind întreaga zonă cu un spectacol de iarnă neașteptat în mijlocul lunii de vară, potrivit observatornews.

În județele Mehedinți, Sălaj și Arad, mai multe comunități au fost martore la minute întregi de haos, în care gheața a căzut neîncetat. Meteorologii au emis ieri nu mai puțin de 34 de avertizări de furtuni cu grindină, ploi torențiale, tunete și fulgere pentru zonele din Oltenia, Banat și Ardeal, subliniind încă o dată imprevizibilitatea și severitatea vremii în această perioadă.

 


Tensiunile cresc la ”Insula de 1 milion”. 19 concurenți au rămas în joc, iar rivalitățile ating cote maxime. Iată ce se va întâmpla în ediția de duminică, 19 mai!