România, lovită de fenomene meteo extreme! Vijeliile care au devastat vestul și centrul Europei urmează să lovească țările sud-estice

Author: Diana Ghita
Actualizat: 02 mai 2024, 17:41

Se dezlănțuie fenomene meteo extreme în Europa

Sursa: Unsplash

În această perioadă, mare parte din Europa se află sub avertizări meteorologice de vreme rea, întrucât întregul continent este străbătut de ploi și furtuni puternice.

Odată cu apropierea sezonului cald, Europa este lovită de o serie de fenomene meteorologice extreme, care aduc furtuni devastatoare și ploi torențiale. De la Germania la Italia și de la Franța la Anglia, continentul se confruntă cu un val de condiții meteorologice periculoase, iar România nu va fi, nici ea, ocolită de vremea capricioasă.

În ce state s-au resimțit cel mai puternic vijeliile și ploile

Germania a resimțit puterea nemiloasă a naturii, după ce meteorologii au emis un cod roșu de furtuni violente. Din după-amiaza zilei de joi, 2 mai, de la ora 15:00, până a doua zi, la ora 4:00 dimineața, vijeliile vor face ravagii în această țară.

Franța a simțit, și ea, greutatea furtunilor, a grindinei, care a distrus culturile, și a vânturilor puternice care au smuls copacii din rădăcini.

Aeroporturile au fost închise, iar zone întregi au fost paralizate de forța naturii. Sky News precizează că nici sudul Regatului Unit și al Țării Galilor nu a fost ocolit de fenomenele meteorologice extreme, întrucât se află sub cod galben de furtuni și ploi abundente.

Citește și: Fenomene meteo extreme în România! Un ciclon va aduce un vânt cu puterea unui uragan

Italia a fost lovită, la rândul ei, de vremea capricioasă, cu regiunile Lazio și Campania sub avertismentul unui cod portocaliu de vijelii. Cu toate că, inițial, fenomenele s-au concentrat în aceste zone, amenințarea s-a extins rapid către sud-estul continentului, punând în pericol și alte țări europene, precum Bulgaria, unde meteorologii au emis cod galben de furtuni.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Fenomenele meteo extreme vor lovi și România

România nu este, nici ea, ferită de astfel de fenomene meteorologice. Ploi torențiale și vijelii sunt așteptate să afecteze mai multe regiuni din țară, în perioada Paștelui, cu precădere în sud-vestul țării, în Oltenia și Banat. Însă furtunile își vor face, treptat, simțită prezența și în Transilvania, Maramureș și Crișana.

„Pe măsură ce ne apropiem de noaptea de Înviere și de prima zi de Paște, ploile vor fi prezente mai ales în sud-vestul teritoriului, în zona Olteniei, în zona Banatului, dar treptat

și în Crișana, Maramureș, Transilvania și desigur în zonele montane aferente.

Temperaturile nu vor avea oscilații semnificative, de la o zi la alta, pe tot parcursul acestei minivacanțe. Maximele astăzi se vor încadra între 16° pe litoral și 26° în partea de vest a țării, mâine ne așteptăm la maxime cuprinse între 16 și 25°.

Citește și: Un ciclon puternic ajunge în Europa! Țările în care va ninge cu zăpadă colorată

În zona Capitalei valorile termice se vor situa în jurul a 22° în următoarele zile, puțin mai scăzute pe parcursul zilei de mâine, iar minimele termice se vor încadra în mare parte din țară între 3 și 13°”, a explicat meteorologul Oana Păduraru, pentru playtech.ro.

 


Momente de senzație în Casa iubirii! Sebastian l-a dat de gol pe Bogdan! Concurentul n-a avut încotro și a recunoscut că o place pe Rebecca! Iată ce reacții s-au stârnit în rândul fetelor!