Peste 3,5 milioane de copii vor primi mai mulți bani de la stat

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 17 sep 2023, 18:08

Peste 3,5 milioane de copii vor primi mai mulți bani de la stat

Sursa: Unsplash

Alocația reprezintă un ajutor din partea statului pentru copii în vârstă de până la 18 ani, însă mai există și o altă categorie ce beneficiază de acești bani.

Alocația este un ajutor provenit din partea statului pentru copii în vârstă de până la 18 ani, dar și pentru tinerii ce au trecut de această vârstă, dar urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, relatează România TV.

Citește și: Dispar tichetele de masă! Cu ce alternative vor fi înlocuite acestea

Peste 3,5 milioane de copii vor primi mai mulți bani de la stat

Cei mai mulți copii ce au beneficiat de acest ajutor din partea statului în luna iulie 2023 sunt din București, dar și din Iaşi, Suceava, Constanţa şi Bacău.

Cele mai mari sume au fost alocate în Caraş-Severin, în valoare de 303,70 lei, Botoşani, în valoare de 303,55 lei și Ilfov, cu suma de 301,70 lei. 

Acest ajutor oferit din partea statului sau alocația are un caracter universal și este oferit opiilor în vârstă de până la 18 ani, precum şi tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, însă cu o condiție, ca aceștia să continue cursurile învăţământului liceal sau profesional, până la terminarea acestora.

În urmă cu doi ani a fost aprobat un proiect de ordonanță de urgență prin care cuantumul alocației de stat să fie indexat anual, cu rata medie a inflației, începând din anul 2023, relatează romaniatv.net

Alocațiile ar trebuie să crească astfel începând cu anul 2024, iar titularul acestei sume de bani este copilul.

Citește și: Vești bune pentru pensionarii cu venituri sub 2.000 de lei! Anunț de ultim moment făcut de Poșta Română

Citește și: Theo Rose a vorbit despre nuntă cu lacrimi în ochi! De ce nu va îmbrăca rochia de mireasă?!

Documente necesare pentru alocația copilului

În ultimii 8 ani, alocațiile copiilor au crescut cu 315% pentru cei de până ȋn doi ani și cu 609% pentru cei cu vârsta cuprinsă între doi și 18 ani. În anul 2015, alocațiile minorilor erau de sub 200 de lei, iar în prezent acestea depășesc 600 de lei. Iată care este valoarea alocației:

 • 631 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
 • 256 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani și 18 ani, precum și pentru tinerii peste 18 ani care urmează cursurile liceale sau profesionale;
 • 631 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Pentru a primi această sumă de bani, părinții nou-născutului trebuie să întocmească un dosar care să conțină mai multe documente ce trebuie să fie depuse la primăria comunei, oraşului, municipiului, respectiv sectoarelor municipiului Bucureşti. Iată documentele necesare:

 

 • cerere tip cerere pentru acordarea alocatiei de stat pentru copii;
 • copie CI/BI părinţi – 1 copie pentru mamă şi 1 copie pentru tată;
 • copie si original – certificat de naştere copil;
 • copie si original – livret de familie- actualizat (se trece copilul în livretul de familie la Oficiul de Stare Civilă) sau certificat de casatorie;
 • copie hotărâre de încredinţare, dacă este cazul;
 • copie hotărâre de adopţie, dacă este cazul;
 • copie acte reşedinţă, în cazul în care unul dintre părinti sau ambii are/au reşedinţa într-una dintre tările U.E;
 • extras de cont pe numele titularului, dacă alocaţia se va vira într-un cont bancar.

 

 

Citește și: Alocațiile au cunoscut majorări de peste 300%. Un copil care ajunge la vârsta majoratului se poate bucura de 61.440 de lei

Sursa: wowbiz.ro

Decizie privind dublarea alocațiilor. Măsura prevede majorarea pragului de venituri de la care se acordă ajutorul de la stat

 

 

 

 


Momente tensionate în Casa iubirii! Larisa și Lorena și-au declarat război! „Îi este rușine să iasă pe stradă cu fața ei nemodificată!” Cele două rivale au lansat acuzații grave și jigniri aprige!