Alocațiile au cunoscut majorări de peste 300%. Un copil care ajunge la vârsta majoratului se poate bucura de 61.440 de lei

Author: Diana Ghita

Alocațiile au crescut considerabil

Sursa: freepik.com; pexels.com

În țara noastră, alocațiile reprezintă un venit esențial pentru multe familii. Acești bani se acordă până la 18 ani, dar, în unele cazuri, și după împlinirea acestei vârste.

Copiii pot beneficia de alocație în urma unei cereri făcute de către unul dintre părinți.

Citește și: Alocații 2023: La ce sume au ajuns alocațiile copiilor! Câți bani vor primi elevii din toamnă

Cum poate ajunge un copil să se bucure de 61.440 de lei 

Alocația pentru copii reprezintă un ajutor financiar lunar, alocat părinților.

Valoarea acestuia variază în funcție de vârsta copiilor. Cu toate că, în ultimii ani, a cunoscut o creștere substanțială, deseori alocația nu este suficientă pentru a le asigura toate cele necesare copiilor.

Însă, printr-o administrare eficientă a banilor primiți, părinții își pot ajuta considerabil copiii. La împlinirea vârstei de 18 sau 20 de ani, aceștia se pot folosi de alocația economisită pentru a acoperi costuri legate de: educație, achiziționarea primului autovehicul sau a unei locuințe proprii. Cu

256 de lei pe lună, economisiți timp de 20 de ani, se poate ajunge la suma totală de 61.440 de lei. 

,,Asigurarea unui start bun în viață este o prioritate pentru părinții și viitorii părinți. Acoperirea costurilor educației, asigurarea primei mașini sau economisirea pentru prima locuință sunt obiective comune în viața tinerilor când depășesc pragul vârstei de 18-20 de ani.

În acest moment, părinții pot juca un rol semnificativ în asigurarea unui început financiar stabil pentru copiii lor, evitându-le astfel situații dificile, datorii sau credite. Cu toate acestea, resursele financiare pot fi limitate, motiv pentru care obiectivele trebuie planificate cu grijă din timp.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Un instrument foarte util pentru părinți este gestionarea eficientă a alocației oferite de stat'',

a explicat Ion Soltinschi, consultant financiar, potrivit romaniatv.net.

Citește și: Tichete educaționale 2023-2024: Când primesc elevii banii pentru rechizite în noul an școlar?

Alocațiile au cunoscut majorări de peste 300%

Valoarea alocației pentru copii a cunoscut o creștere notabilă în ultimii opt ani- cu o majorare de 315% pentru cei sub doi ani și cu un impresionant avans de 609% pentru cei cu vârsta între doi și 18 ani.

În 2015, alocațiile aveau o valoare foarte mică, de 200 de lei pentru copiii sub doi ani și 42 de lei pentru cei între doi și 18 ani.

Cu toate acestea, din septembrie 2023, lucrurile s-au schimbat considerabil. Actualmente, părinții primesc 631 de lei pentru prima categorie de vârstă și 256 de lei pentru a doua.

Prin administrarea cu înțelepciune a acestor bani, părinții pot strânge sau chiar dubla suma primită din alocații (prin investiție la bursă sau depozite bancare) până când copiii vor împlini vârsta majoratului. 

Astfel, adulții le pot oferi copiilor un început bun în viață, din punct de vedere financiar. Acest lucru poate fi un pas important pentru ca un tânăr să-și pună bazele viitorului său.

Citește și: Vestea mult așteptată de către elevi și părinți: Pe ce dată intră alocațiile în luna septembrie 2023?

 


Momente de senzație în Casa iubirii! Sebastian l-a dat de gol pe Bogdan! Concurentul n-a avut încotro și a recunoscut că o place pe Rebecca! Iată ce reacții s-au stârnit în rândul fetelor!