Pericol pentru locuitorii din Slănic Prahova. Ce se întâmplă cu strada care s-a surpat în plină zi: „Ne trezim că ne înghite pământul”

Author: Laura Macovei

După ce o stradă din Slănic Prahova s-a surpat și a lăsat în urmă un crater adânc de doi metri, problemele se extind și afectează mai multe instituții din apropiere.

Incidentul neplăcut a vizat o stradă din Slănic Prahova, care a pus în pericol mai multe persoane, dar acum afectează și clădirile din apropiere.

Mai multe clădiri în pericol, după ce o stradă din Slănic Prahova s-a surpat

Este cazul unei grădinițe, unde părinții celor mici au semnalat autorităților că pereții clădirii se fisurează vizibil de la o zi la alta. Această nouă situație a determinat intervenția imediată a autorităților locale și regionale pentru a investiga legătura dintre incidentele  apărute.

Prefectul județului Prahova a dispus imediat trimiterea unei echipe de control la grădiniță pentru a evalua starea clădirii și pentru a determina dacă deteriorările sunt legate de surparea străzii din apropiere. Între timp, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) a răspuns rapid în legătură cu această problemă, confirmând că activitățile educaționale nu se mai desfășoară în clădirea grădiniței.

Citește și: Accident cumplit în Râmnicu Vâlcea! Un șofer în stare de ebrietate a ucis un altul, printr-o manevră neregulamentară. Acesta ar fi un cunoscut teribilist din zonă

Evacuarea a fost o prioritate și în acest caz, 42 de persoane fiind evacuate din imobilele aflate în proximitatea grădiniței. Administrația publică locală s-a implicat activ în găsirea unor soluții pentru familiile afectate, oferind adăpost celor două familii afectate la operatorii economici din zonă.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Urmare a sesizărilor primite, o echipă operativă a ISU Prahova s-a deplasat la imobilul cu destinația grădiniță, care se află la o distanță de aproximativ 400 m fața de locația unde s-a

produs tasarea terenului, pentru a verifica informațiile conform cărora situația de urgență produsă în data de 25.04.2024 a afectat și unitatea de învățământ. La locul solicitării, pompierii au constatat existența unor crăpături la pereții imobilului, însă, conform reprezentanților grădiniței, acestea existau și s-au accentuat”, a transmis ISU.

Deocamdată, situația este încă sub investigație, iar măsurile de siguranță rămân extrem de importante în ceea ce privește traficul rutier și pietonal în zona afectată de surparea străzii. 

„Până la o expertiză de specialitate, nu putem confirma sau infirma că evenimentul produs reprezintă cauza accentuării crăpăturilor deja existente la unitatea de învățământ preșcolar. Totodată, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din data de 25.04.2025, a fost adusă în discuție și locația grădiniței, experții cooptați neputând să formuleze o recomandare în lipsa unor expertize de specialitate”, se mai arată în comunicatul ISU.

 


Tensiunile cresc la ”Insula de 1 milion”. 19 concurenți au rămas în joc, iar rivalitățile ating cote maxime. Iată ce se va întâmpla în ediția de duminică, 19 mai!